У селі поблизу Вінниці відкрили сучасний дитячий садочок

У селі поблизу Вінниці відкрили сучасний дитячий садочок

Укрінформ

В селі Сосонка Вінницького району урочисто  відкрили дитячий садочок «Десняночка».

    Ця довгоочікувана подія, незважаючи на морозну погоду, стала справжнім святом для дітвори села та їх батьків. Різнокольорові повітряні кульки, весела музика, дитячі хороводи, почесні гості і подарунки – все свідчило про те, наскільки важливий день сьогодні для всіх присутніх.

    Комунальний заклад дошкільної освіти Сосонської сільської ради ясла-садок «Десняночка» чекав на  малюків, сяючи чисто вимитими вікнами, просторими ігровими кімнатами , сучасними  вбиральнями та затишними спальнями.

    Розрахований заклад на 75 вихованців, але, при потребі, може прийняти до 90. На сьогодні до садочка ходитимуть 72-є  діточок.

    На відкриття дитсадка завітали: голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій , митрополит Вінницький і Барський Симеон, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко, голова районної ради Сергій  Сітарський .

     У заході також взяли участь представники Департаменту освіти і науки вінницької  ОДА, сільський голова с. Сосонка Микола Демченко, депутати районної та сільської рад, духовенство  а також керівники підприємств та установ району, громадськість села.

    Валерій Коровій зачитав учасникам свята вітальну адресу від голови Уряду Володимира Гройсмана   жителям с. Сосонки, а також звернувся зі щирими словами до батьків, дітей , вихователів  та усіх присутніх з нагоди відкриття дошкільного закладу: «Вітаю усіх з цим прекрасним святом, адже 22 роки у Сосонці не було  дошкільного дитячого закладу,а цьогоріч маєте подвійне свято – завершено будівництво чудової нової  школи та відкрито дитячий садочок, де малюки зможуть повноцінно виховуватись, розвиватись і навчатись в комфортних умовах. Це  наші спільні з вами досягнення і спільна радість».

    Очільник області передав у якості подарунків до відкриття закладу оргтехніку.

    Від керівництва району дошкільна дитяча установа також отримала  у подарунок – сертифікат для придбання ноутбука.

    Митрополит Вінницький і Барський Симеон благословив усіх присутніх на святковому  заході, а керівництву садочка передав, як оберіг, образ Св.Миколая.

    «Враження від сьогоднішньої події  - самі позитивні! І ніякий мороз не зможе їх зіпсувати,- коментує Валерій Коровій. - Насправді, дуже приємно відчувати себе до певної міри причетним до цієї події: саме в такі моменти, попри всі негаразди, видно наш рух уперед. Це справді історичні події. На сьогоднішній день дуже багато залежить від самих громад та їх лідерів. Реформа, яку розпочав Прем’єр-міністр України у 2014 році, дає нам сьогодні видимий результат: даний дошкільний заклад відкрито не на кошти, які прийшли централізовано, а це ті кошти, які реально заробляє територіальна громада, завдяки її вмінню закумулювати фінансовий ресурс, згуртувати навколо себе членів громади, спонсорів задля реалізації сміливих задумів».

    Антоніна Мніх, ВІННИЦЯ. 3 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-