На Вінниччині відбувся Всеукраїнський форум зайнятості молоді «Створюй колір свого майбутнього»

На Вінниччині відбувся Всеукраїнський форум зайнятості молоді «Створюй колір свого майбутнього»

Укрінформ
Днями у Вінниці відбувся Всеукраїнський форум зайнятості молоді «Створюй колір свого майбутнього» за участі заступника Міністра молоді та спорту України Олександра Яреми, першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, а також заступника Представника UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення ООН в Україні Павла Замостьяна та Голови правління Центру «Розвиток КСВ» Марини Саприкіної.

  Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Андрій Гижко зазначив: «Вітаю усіх у місті, яке вже четвертий рік поспіль визнано найкомфортнішим. Втриматись на такій позиції досить важко, але вдається це завдяки нашим людям. Саме про таких людей ми сьогодні будемо говорити. Про тих, які змінюють наше життя на краще. Ініціатива цього форуму є дійсно унікальною, тому що тут присутні не лише державні службовці, а й дуже багато молоді з усієї України, які беруть участь в обговоренні». Також перший заступник голови ОДА торкнувся питання щодо змісту Національного плану дій по зайнятості молоді.
За офіційними статистичними даними Центру зайнятості, 30% безробітних – це молодь. Саме тому, навіть не чекаючи Національного плану дій, вже розпочали роботу у напрямку розв’язання питань щодо зайнятості молодих вінничан. Андрій Гижко також торкнувся питання підготовки кваліфікованих фахівців у навчальних закладах та особливостей запиту роботодавців. Незважаючи на аграрне спрямування області, на Вінниччині є 12 аграрних навчальних закладів, для яких було придбано сучасну техніку, що також сприятиме поліпшенню рівня підготовки фахівців, які матимуть можливість одразу працювати за спеціальністю. За словами Андрія Гижка, значна увага також приділена вищим навчальним закладам. Зокрема, на сьогодні вже підписано кілька угод провідних компаній з Вінницьким національним технічним університетом.
Після відкриття Світозар Ніцполь, консультант ЮНІСЕФ та координатор проекту U-Report, презентував дослідження ситуації щодо зайнятості молоді. За даними досліджень, найпрестижнішою професією молодь вважає сферу ІТ, на другому місці – юридичну, на третій сходинці знаходиться медична сфера.
Під час  панельної дискусії за участю провідних експертів у різних областях, присутні також обговорювали важливість освіти, врахування думки молоді у питаннях зайнятості та працевлаштування.

Так, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна висловила своє ставлення до створення консультаційних пунктів з різних питань на базі молодіжних центрів: «Якщо ми говоримо про той консультаційний пункт, який має діяти, а не створений «на папері», то має бути передбачене робоче місце, яке займатиме фахівець з різних питань. Чи може одна людина консультувати з різних питань? Те, що молодіжний центр може акумулювати в собі потребу є більш актуальним. Це майданчик, на якому працюють, де зустрічаються молоді люди різних професій, в тому числі працююча молодь, молоді підприємці, які можуть звертатись до молодіжного центру та ініціювати ті питання, які їм були б цікаві, з яких недостатньо знань. І тоді молодіжний центр, залежно від потреби, формулює групу з кількох осіб і проводить навчання, зустрічі чи тренінги».
Після досить тривалого обговорення актуальних питань відбулась презентація та офіційне підписання Пакту заради молоді-2020. Від Вінниччини зазначений Пакт підписали виконуюча обов’язки директора Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» Світлана Ярова, співвласник групи компаній KNESS, директорка Вінницької філії ПАТ «Укрпошта» Наталя Костюк, генеральний директор проектно-будівельної компанії «МУР» Ігор Козловський та директор Обласного молодіжного центру праці Петро Гордійчук.
Учасники заходу також мали можливість відвідати Виставку кращих практик програм розвитку освіти, працевлаштування і підприємництва, обговорити їх у трьох групах: «Освіта та вибір професії», «Старт кар’єри» та «Підприємництво та самозайнятість». Крім того, на форум завітала експертка з Болгарії, яка презентувала тему «Соціальне підприємництво на місцевому рівні». Наприкінці дня молодь побувала на майстер-класах від провідних компаній за трьома напрямками: «Професії та навички майбутнього», «Успішне резюме та співбесіда» та «Як створити START-UP?».
Антоніна Мніх, ВІННИЦЯ.  27 листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-