Паркетна дошка. Про переваги якісного підлогового покриття

Паркетна дошка. Про переваги якісного підлогового покриття

Укрінформ

Підлоговий матеріал - паркетна дошка характеризується привабливим зовнішнім виглядом, високою міцністю, зносостійкістю. Цей виріб не вимагає особливого догляду і підходить для будь-яких житлових приміщень міської квартири або котеджу. Паркетна дошка  ненабагато поступається штучному натуральному паркету за технічними властивостями. У плані естетичності вона нітрохи не гірша, оскільки в якості лицьового шару зазвичай використовуються благородні сорти деревини.

Паркетна дошка є більш доступною для споживача, ніж штучний паркет. Це обумовлено тим, що дорогий лицьовій шпон має дуже невелику товщину (до 5 мм), а нижні шари виробу виготовляються з дешевої сосни. Ознайомитися з ціною на паркетну дошку в Києві, можна в каталозі інтернет-магазину doors.kiev.ua.

Соснові панелі в нижній частині паркетної дошки виконують опорну функцію. Вони розташовані в шаховому порядку, що забезпечує виробу стабільність геометрії. Така дошка не змінює своїх розмірів у результаті різких змін волого-температурного режиму, а також не має схильності до розтріскування і деформацій. На відміну від масивної дошки, багатошарова паркетна дошка не має внутрішніх напружень і здатна витримувати більш значне навантаження без пошкоджень.

Багато споживачів вважають, що для монтажу паркетної дошки не потрібно багато зусиль і досвіду, тому нібито можна виконати укладку самостійно. Однак матеріал не прощає помилок, допущених при вирівнюванні підлоги, підготовці дощок і при кріпленні до основи. У деяких випадках потрібно створити клейове з'єднання, використовуючи для жорсткого кріплення дощок спеціальний клей. Якщо немає навичок укладання підлогових матеріалів, то при роботі з паркетною дошкою неминуче виникнуть складнощі на ділянках примикання мостин до стін і кутів приміщення, а також до труб опалення. У зв'язку з великою кількістю нюансів монтаж паркетної дошки слід доручити справжнім професіоналам.

Переваги паркетної дошки:

• значно доступніша вартість у порівнянні з паркетом;

• натуральний шпон в якості лицьового шару;

• заводське лакове покриття (відпадає необхідність у лакування);

• можливість циклювання при ремонті підлоги;

• екологічний матеріал;

• високі показники міцності й зносостійкості;

• стійкість до температурних перепадів;

• великий термін служби;

• зручність у догляді.

Паркетна дошка надходить у продаж з уже готовим лаковим покриттям, яке наноситься за спеціальною технологією і тому є більш довговічним і міцним у порівнянні з покриттям, нанесеним у побутових умовах. Оскільки при укладанні такого матеріалу відпадає необхідність лакування, підлоги стають придатними до експлуатації відразу після завершення монтажу дошки. У приміщенні відсутній нестерпний запах лаку, як після укладання і лакування паркету.

Якісно виготовлена ​​паркетна дошка має ідеальну геометричну форму. При стикуванні дощок між мостинами не утворюються щілини,  оскільки завдяки наявності пазо-гребньових елементів забезпечується максимальна щільність з'єднання. Між дошками не просочується волога і не проникає пил. Грамотно укладена паркетна дошка є гігієнічним матеріалом, адже на ній відсутні шви, в які могли б накопичуватися бруд і цвіль.

У разі пошкодження або сильного зносу паркетної дошки можна виконати циклювання підлоги. Ця операція дозволяє зрізати найтонший шар шпону, оголивши чисту і неушкоджену деревину. Залежно від товщини шпону, циклювання можна виконувати від одного до семи разів. Це дозволяє відновити зовнішній вигляд підлоги, не вдаючись до повної заміни підлогового матеріалу. Завдяки можливості циклювання паркетна дошка служить довше, а власники житла заощаджують значні кошти.

Для повсякденного догляду за паркетними підлогами в продажу можна знайти воскові суміші, лаки, натуральні олії та чистячі препарати. Дбайливе ставлення до підлогового покриття дозволить продовжити термін його служби на десятки років, не витрачаючи зусиль і грошей на ремонт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-