450 представників  беруть участь у міжнародній конференції молодих вчених

450 представників беруть участь у міжнародній конференції молодих вчених

Укрінформ

23 листопада в актовій залі фізико-хімічного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця розпочала роботу дводенна Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Annual Young Medical Scientists’ Conference 2018».

У конференції беруть участь 450 молодих медиків з України, студенти-іноземці українських медичних університетів з країн Кавказу, Близького Сходу, Індії, Нігерії, гості з Білорусі та Казахстану.  Молоді вчені і студенти представили понад 100 наукових робіт, які оцінюватимуть члени журі секцій – академіки НАН та НАМН України, провідні професори та доценти НМУ імені О.О. Богомольця.

В.о. ректора НМУ імені О.О. Богомольця, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор Олександр Науменко, зокрема, зазначив, що ця Міжнародна конференція для студентів і молодих вчених є можливістю навчитися чогось нового, зрозуміти нові тенденції в медицині, зав’язати нові стосунки.  За його словами, справжній лікар – це завжди дослідник, який сумнівається і все життя вчиться, а молодь і студенти – це рушійна сила позитивних змін, що плануються у медицині і державі. 

Віце-президент Національної академії медичних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, директор Державної установи «Інститут отоларингології ім. проф. О.С.Коломійченка НАМН України» – керівник клініки запальних захворювань ЛОР-органів, доктор медичних наук, професор, академік НАМН України Дмитро Заболотний звернув увагу на те, що велика кількість молоді займається науковою роботою. Він наголосив, що всі видатні лікарі, які досягли високих професійних результатів, завжди брали участь у студентських наукових гуртках, намагалися вчитися у кращих представників медицини.

Перед учасниками конференції також виступили: перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, доктор медичних наук, професор Юрій Кучин,  проректор з науково-педагогічної роботи та виховної роботи, доктор медичних наук, професор Олександр Канюра, проректор з наукової роботи, міжнародних в’язків та аспірантури, доктор медичних наук, професор Римма Скрипник.  Вони привітали учасників конференції та побажали їм цікавої й успішної роботи. 

Після урочистого відкриття були проведені дві відкриті лекції. В.о. ректора НМУ імені О.О. Богомольця, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор Олександр Науменко  розповів про “Сучасні методи лікування риносинуїтів та їх ускладнень”, а перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, доктор медичних наук, професор Юрій Кучин провів відкриту лекцію  на тему: «Сепсис. Базові поняття».

24 листопада конференція продовжить роботу. Зокрема на учасників чекає відкрита лекція «Рак легень», яку прочитає доктор медичних наук, професор Роман Верещако. Буде проведено 19 практичних майстер-класів на 15 клінічних базах та кафедрах НМУ імені О.О.Богомольця, 10 секційних засідань за різними спеціальностями клінічної медицини, фундаментальних наук, профілактичної медицини та стоматології. 

Фото з вільних джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-