На Вінниччині котельню Крижопільської школи №2 обладнали «альтернативними» котлами

На Вінниччині котельню Крижопільської школи №2 обладнали «альтернативними» котлами

Укрінформ
Ще один навчальний заклад області – Крижопільська школа I-III ступенів  №2 – у зимовий період входить з капітально відремонтованою котельнею. Її обладнали котлами, що працюють на альтернативному паливі.
До урочистої церемонії перерізання стрічки долучився перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, голова райдержадміністрації Валентин Панчук та голова комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимир Бабошин.

«З 888 шкіл області лише 400 мають котельні на альтернативному паливі. Ця школа є опорною і тут навчається велика кількість дітей, але її проблематика полягала в тому, що теплотраса і котли були енерго неефективними. Лише протягом минулого опалювального сезону було 12 поривів теплотраси і, відповідно, належний температурний режим у школі не підтримувався. Важливо, що нові котли, які тут встановлені можуть працювати на будь-якому твердому паливі і мають високий коефіцієнт теплової віддачі. Для порівняння можу сказати, що 1 тонна вугілля, яка коштує 3 тис. 800 грн, відповідає 2 кубам дерева, які вартують в межах 2 тис. грн. Таким чином можна вдвічі зекономити, тим паче, що в районі діє потужний лісгосп, який готовий забезпечити дану котельню деревиною», - зазначив Андрій Гижко.

Загальна вартість проекту склала  трохи більше 1,5 мільйони гривень. Це кошти обласного бюджету, які надійшли з обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву – 1 млн. 427 тис. 583 грн.
Це також кошти районного бюджету в сумі понад 50 тис. грн. Їх використано на заміну вікон, придбання будівельних матеріалів, облаштування кімнати для персоналу, проведення інших  необхідних робіт у котельні.
Також у загальній сумі коштів є благодійна допомога від Барського машинобудівного заводу, який забезпечив металопрофілем на суму 15 тис. грн. Крім того, дане підприємство виступило головним виконавцем робіт із реконструкції котельні, які були виконані працівниками в найкоротші терміни. Загалом ремонтні роботи проводились з кінця серпня до початку листопада поточного року. Також, під час урочистого відкриття оновленої котельні, предстаником Барського машинобудівного заводу подарованосучасний телевізор для навчального закладу, який стане у нагоді учням під час навчання. До того ж місцеве ДП «Крижопільський лісгосп» допоміг у проведенні зварювальних робіт на загальну суму 10 тис. грн.

За словами керівників району,  на даний час завершується реалізація проекту із заміни двох котлів на сучасні у навчальному закладі с. Жабокрич, де вже освоєно 420 тис. грн. Також розроблено проектно-кошторисну документацію з будівництва блочно-модульної котельні у школі с. Заболотне. Тут, з метою безпеки, котельню буде виведено з підвального приміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-