Вінницька делегація знайомиться з економікою та культурою міста Торонто

Вінницька делегація знайомиться з економікою та культурою міста Торонто

Укрінформ
Протягом другого дня здійснення офіційного візиту делегації Вінниччини до канадського міста Торонто представники області на чолі із головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм відвідали низку підприємств різних виробничих галузей: відбулися знайомства з невеличкими за обсягами, але змістовними за виробництвом актуальної продукції приватними науково-виробничими фірмами.

Найперше, що цікавило учасників делегації – це виробництво сільськогосподарської продукції та переробної промисловості. Отже, таке підприємство в полі зору вінничан – це дослідна станція з вирощування курей «Аркелл», адже Вінниччина, завдяки діяльності аграрного холдингу «Миронівський хлібопродукт» є європейським лідером у виробництві м’яса курятини, і тому будь-який іноземний передовий досвід нам є цікавим і корисним. У центрі птахівництва «Аркелл» науково вивчають природній розвиток птиці, уніфікують вирощування курятини для досягнення оптимальних результатів виробництва м'яса птиці, яєць та іншої продукції птахівництва. Дослідницька станція птахів зосереджена в активному природному й науковому середовищі, яке включає в себе генетику, харчування, розмноження, поведінку та життя бройлерів, молодняку, курей-несучок та індиків.

Одночасно і корисним, і пізнавальним виявився візит на невеличкий завод із виробництва алюмінієвого зварювального дроту «Нексал Алюмініум», місія якого - забезпечення клієнтів продукцією найвищої якості, що використовується для зварювання алюмінієвих елементів та частин різних конструкцій. Компанія працює з 1973 року, і є піонером у впровадженні багатьох високостандартних технологій зварювання. Цей сучасний виробничий комплекс поєднує в собі інноваційні процеси з індивідуально вбудованим обладнанням.

Господарі компанії - батько і син, Михайло й Олег Маснюк мають українське коріння, володіють рідною мовою і досить активно цікавляться подіями в нашій країні. Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій розповів підприємцям про суспільно - політичну та економічну ситуацію як в країні, так, зокрема, і на Вінниччині, відповів на їхні запитання стосовно можливості інвестування в економіку області, розвитку спільних інтересів, що є цілком реальним. Учасники української делегації ознайомились із підприємством та висловили сподівання, що зустріч із «українськими канадцями» буде початком довготривалого співробітництва.

Завершився другий день перебування офіційної делегації Вінниччини у Торонто робочою вечерею її учасників спільно із Генеральним Консулом України у Торонто Андрієм Веселовським та керівництвом Конгресу українців Канади – організації, яка з 1940- го року активно представляє наші інтереси в цій країні. Конгрес українців Канади – це громадська представницька організація, яка об’єднує 33 громадські організації та їхні філіали по всій державі. КУК на сьогодні сприяє українцям, які опинились у Канаді у навчанні, працевлаштуванні, сприяє збереженню етнічної й духовної самобутності, культурних та побутових традицій.

Також Конгрес українців Канади презентує інтереси української діаспори в Уряді країни та інших державних інституціях, допомагають вирішенню юридичних й адміністративних питань. На зустрічі із вінницькою делегацією організацію представив заступник її голови пан Маркіян Швець, який разом із колегами презентував її структуру та розповів про основні аспекти діяльності КУК, надавши конкретні пропозиції щодо співпраці із «Вінницьким бізнес клубом» та всією областю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-