Вінничани в Торонто вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років

Вінничани в Торонто вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років

Укрінформ
В ході офіційного візиту делегації Вінниччини до міста Торонто, провінція Онтаріо (Канада) представники області взяли участь у вшануванні пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років. 
Учасники делегації на чолі із головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм та Генеральним Консулом України в Торонто Андрієм Веселовським поклали меморіальну квіткову гірлянду до пам’ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 рр. 
«В ті страшні роки Вінниччина втратила майже 400 тисяч своїх мешканців, – підкреслив Валерій Коровій. – Ми дуже вдячні українцям в Канаді за те, що вони не забувають своє коріння і вшановують пам'ять наших загиблих співвітчизників». 
Меморіал було відкрито місяць тому, 21 жовтня 2018 року, на кошти і за активної участі української діаспори у Канаді. Ці трагічні події в житті українського народу відображені у скульптурній композиції, яка розташована в самому центрі міста. 
Додамо, що скульптурна композиція розмістилася на території Виставкової площі, неподалік від аеропорту Торонто та набережної озера Онтаріо. Центрове місце меморіалу зайняла скульптура українського митця Петра Дроздовського «Гірка пам’ять дитинства». Ця скульптура пов’язує меморіал у Торонто із іншими подібними пам’ятниками в Україні та інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-