На довгу службу: як доглядати за джинсами

На довгу службу: як доглядати за джинсами

Укрінформ

Джинси. У кого їх немає? Це настільки універсальний, комфортний і стильний предмет одягу, що без нього просто не представляється можливим існування стильного гардеробу. А ось для того, щоб улюблені джинси прослужили максимально довго, слід дотримуватися кількох простих правил по догляду за ними.

Тому, як продовжити життя своєму деніму, присвячена наша сьогоднішня стаття.

Замочування

В ідеалі від замочування краще відмовитися, але якщо з якихось причин це необхідно, джинси можна замочити на годину в теплій воді в максимально щадному для кольорових тканин засобі. Не перестарайтеся, інакше можете заробити іржаві розводи навколо фурнітури або освітлену тканину.

Прання

Незважаючи на весь свій бунтарський дух, джинси люблять досить дбайливий догляд. Краще за все слідувати наведеним на лейблах рекомендаціям по догляду, прати при температурі не вище 30-40 градусів, в ідеалі — вручну, використовуючи при цьому м'який засіб для очищення. Зовсім необов'язково робити це часто, тим більше кожен раз після носіння. Якщо ви перете в машині, вибирайте делікатний або нормальний цикл, а перед пранням обов'язково застебніть всі гудзики і блискавки та виверніть штани навиворіт.

Сушка

Не рекомендується відправляти джинси в сушку, оскільки вони можуть сісти. Якщо іншого варіанту немає, використовуйте мінімальну температуру. Найкраще сушити денім на свіжому повітрі, оптимально — в горизонтальному положенні або повісивши догори ногами, але не на сонці, попередньо розправивши їх.

Прасування

Чоловічі джинси потрібно гладити з вивороту. Вважається, що можна робити це навіть при високому температурному режимі праски, але через зволожену тканину. Найкраще починати прасування, коли штани ще вологі, при низькій температурі, або скористатися режимом відпарювання.

Ні в якому разі не користуйтеся відбілювачем під час прання білих джинсів. Якщо пропорції будуть розраховані неправильно і ви переборщите з кількістю відбілювача, тканина може зіпсуватися і пожовтіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-