Шафа-купе з розсувними дверцятами: ефектне доповнення будь-якого інтер'єру

Шафа-купе з розсувними дверцятами: ефектне доповнення будь-якого інтер'єру

Укрінформ

Гардероб типу «купе» — незамінний предмет інтер'єру. Він допоможе усунути безлад у будинку і грамотно організувати простір. Містка шафа має компактні розміри.

Така конструкція впишеться в інтер'єр, оформлений практично в будь-якому стилі: класика, модерн, хай-тек та ін.

Особливості виробу

Шафа-купе не займе багато місця навіть в тісній квартирі. Корпусні вироби виготовляють з якісних матеріалів, які довго зберігають первинний зовнішній вигляд і чудово тримають форму.

Елементи конструкції з розсувними дверцятами:

  • Основа. Вироби з натурального дерева використовуються для оформлення інтер'єру в класичному стилі. Недорогі шафи-купе виготовляються з МДФ або ЛДСП. Останній варіант отримують шляхом ламінування деревинно-стружкової плити. Меблі з такого матеріалу виглядають елегантно та презентабельно.
  • Система відкривання дверцят. Стулки, що рухаються монорельсом, надійно закріплені в пазі. Роликові напрямні вважаються більш дешевими і простими в установці.
  • Рама. Механізм розсувних дверцят монтується в міцний металевий профіль. Сталь відноситься до особливо міцних і довговічних матеріалів. Рама з неї прослужить довго навіть при інтенсивній експлуатації. За алюмінієвим профілем дверцята рухаються безшумно. Слабким місцем виробів з цього металу вважається порівняно швидке зношування.
  • Ролики. Пластикові вироби — найбільш бюджетний, але недовговічний варіант. В якості альтернативи можна використовувати коліщатка з ПВХ з тефлоновим покриттям. Лідируючі позиції в рейтингу роликів за якістю займає металева продукція.
  • Дверцята. Найбільш поширені моделі шаф мають 2-3 стулки. Однак зустрічаються варіанти з чотирма і навіть п'ятьма дверцятами. Їх ширина зазвичай не перевищує 1 метра.

Вибираючи шафу-купе, зверніть увагу на габарити конструкції. Стандартна глибина гардеробу коливається в діапазоні 60-70 см. Для тісних приміщень краще підібрати більш вузьку модель. 

Наповнення шафи

Схема розташування внутрішніх елементів гардероба має велике значення при виборі меблів. Від неї залежить місткість цього предмета. Конструкція шафи-купе повинна включати:

  • Широкі і вузькі полиці. Їх використовують для зберігання складеної одягу, взуття, подушок і т. ін.
  • Просторі нижні і верхні ніші. У них можна заховати пилосос, коробки із взуттям та інші габаритні речі.
  • Висувні ящики. Підходять для зберігання різних дрібниць — від нижньої білизни до непотрібних журналів.
  • Металеві штанги. Використовуються для розвішування верхнього одягу та речей, що мнуться. Знавці рекомендують встановити окремі штанги для шуб і пальто, брюк, курток і піджаків.

Асортимент шаф-купе вражає різноманітністю моделей. Виробники пропонують вироби з однотонними або різнобарвними стулками. Великою популярністю користуються гардероби з дзеркальними елементами. Вони особливо актуальні для оформлення інтер'єру спальні або передпокою. Любителям стильного дизайну варто звернути на моделі з химерними візерунками і фотодруком. Така конструкція стане гідною прикрасою будь-якої кімнати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-