Українські заклади вищої освіти отримують допомогу від TİKA

Українські заклади вищої освіти отримують допомогу від TİKA

Укрінформ

Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського отримав міжнародну допомогу від Турецького агентства зі співробітництва та координації (TİKA). В рамках проекту, спрямованого на покращення стану та розбудову інфраструктури закладів освіти України, проведено ремонтні роботи, придбано нові меблі та комп’ютерну техніку для відділення східної філології університету.

Відтепер студенти відділення, що вивчають кримськотатарську, турецьку, арабську та перську мови матимуть змогу вдосконалювати свої знання в лінгафонному кабінеті та медіакласах, створених TİKA на запит університету. В оновлених приміщеннях створено необхідні умови для якісної організації навчального процесу. Нова техніка та відповідне програмне забезпечення сприяють повноцінному зануренню студентів у мовне середовище, що є вкрай необхідним для майбутніх перекладачів та філологів.

Заснований в 1918 році Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського після анексії Криму припинив свою діяльність та був відновлений у Києві в 2016 році. Наразі університет налічує близько 4000 студентів, серед яких багато кримчан. В університеті не припиняється процес поновлення кримських студентів, а також діють пільги для вступників з Криму та Донбасу.

Турецьке агентство зі співробітництва та координації (TİKA) – турецька державна структура, відповідальна за надання Турецької Республікою технічної допомоги та допомоги з розвитку. TİKA реалізує проекти на 5 континентах в 170 країнах світу через 61 координаційний офіс.

Координаційний офіс TİKA Україні працює з 1997 року та реалізує проекти в різних сферах, таких як освіта, охорона здоров’я, захист культурної спадщини, посилення інституційної спроможності органів державної влади, тощо.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-