Як доглядати за терасною дошкою в зимовий період

Як доглядати за терасною дошкою в зимовий період

Укрінформ

Терасна дошка з ДПК — це відмінний матеріал для покриття терас. Він практичний і водостійкий, але при неналежному догляді навіть таке покриття не буде довговічним. Особливо це актуально взимку при низьких температурах і великій кількості опадів. Тут ми розповімо, як правильно доглядати за терасною дошкою в зимову пору року, щоб вона без проблем пережила холод.

Основні правила догляду

Якщо ваша тераса знаходиться під відкритим небом, потрібно регулярно очищати її від снігу, інею, льоду і бруду. Не поспішайте хапатися за звичну лопату для прибирання снігу. Металевий інструмент залишить на покритті глибокі подряпини, які приведуть до відколів і деформації. Спочатку приберіть м'який сніг лопатою з гумовою насадкою. Залишки зчистіть жорсткою полімерною щіткою. Не намагайтеся збити нижній крижаний покрив — посипте його спеціальним реагентом. Підійде і звичайна кам'яна сіль. Зачекайте поки лід перетвориться в рідку кашку і змийте її сильним напором води.

Будь-який реагент терасній дошці не підійде. Зверніть увагу на склад — в ньому не повинно бути ацетону і хлору, які можуть призвести до вицвітання матеріалу або привести до утворення тріщин і абразивних речовин. Кращий варіант — отримати консультацію у фахівців з Декинг.

Якщо вам не хочеться розчищати терасу щоразу після того, як випаде сніг, просто накрийте її на зиму будівельним тентом — так ви вбережете ваші дошки і від снігу, і від обмерзання. Особливо це актуально для пустотілих або пористих дощок. Через помилки при монтажі в них накопичується вода, яка при замерзанні призводить до тріщин і розломів. Щоб цього не сталося, монтаж терасної дошки обов'язково повинні виконувати професіонали.

Альтернатива тенту — будівництво закритої тераси. Існує маса варіантів надійного захисту закритих терас, починаючи від установки прозорих штор з ПВХ і закінчуючи склінням. Все це захистить вашу терасу не тільки від снігу, бруду і вологи, але і від холодного вітру, що дозволить вам влаштовувати там сімейні посиденьки з чашкою гарячого какао або глінтвейну.

Пам'ятайте: замовляти закриту терасу варто тільки у надійних підрядників. Це допоможе уникнути багатьох проблем в майбутньому. Компанія Nicas вже багато років займається будівництвом терас під ключ. Тут завжди проконсультують по будь-якому питанню і виконають безкоштовний прорахунок проекту.

Не забувайте правильно доглядати за своєю терасою, і вона гарантовано буде радувати вас естетичним зовнішнім виглядом довгі роки!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-