Ансамбль «Хорея козацька» подарує киянам вечір патріотичної пісні

Ансамбль «Хорея козацька» подарує киянам вечір патріотичної пісні

Укрінформ

14 жовтня, на Покрову, ансамбль «Хорея козацька» подарує киянам вечір патріотичної пісні у Національній філармонії України.

«У мене все життя проходить під акомпанемент революцій, бунтів і повстань», – каже Тарас Компаніченко, лідер гурту «Хорея козацька».

Він давав десятки концертів і під час Революції на граніті в 1990-і, і у період Помаранчевої революції 2004-го, ризикував життям під час Революції гідності 2013-2014 років. Компаніченко відомий як виконавець на лірі, кобзі й «старосвітській» бандурі. Музикант досліджує і популяризує українську пісенну традицію від найдавніших часів, є знавцем поезії доби визвольних змагань.

Створений Компаніченком 2005 року ансамбль давньої музики «Хорея козацька» має в своєму репертуарі маловідомі українські пісні, канти, віднайдені в архівах, у рукописних та друкованих збірниках. Принципово інакшою, ніж колись навчали у «гуртках художньої самодіяльності», є й манера виконання: замість театральної патетики на грані комічного – тут «автентика серця».

У Національній філармонії ансамбль виступить за підтримки ГО «Країна мрій» під патронатом Олега Скрипки. У програмі під назвою «Вже воскресла Україна» прозвучать пісні кількох українських революцій.

Квитки online: http://philarmonia.com.ua/afisha/kontserty-kolonnogo-zalu/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-