Вибухи на військовому складі біля Ічні. Інфографіка

Вибухи на військовому складі біля Ічні. Інфографіка

Укрінформ

У ніч на вівторок стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. О 03:30 ранку поблизу Ічні вибухнули склади з боєприпасами. Наразі триває евакуація людей. Зона дії надзвичайної ситуації - 16 км.

З 04:22 закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено.

Служба автомобільних доріг на Чернігівщині обмежила проїзд дорогами державного значення через вибухи.

Про це йдеться на сторінці Укравтодору у Facebook:

  • заборонено рух дорогою Р-68 Талалаївка - Ічня - Тростянець - Сокиринці - (Н-07) від Талалаївки в сторону Ічні і від Парафіївки в сторону Ічні;
  • закрита дорога Т-25-27 Новий Биків - Ічня від перехрестя з дорогою Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин в сторону Хаєнки-Монастирища-Ічні.
  • закрито рух дорогою Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки зі сторони Плисок в сторону Ічні і зі сторони дороги Н-07 до Ічні.

Водночас, станом на 06:30 вільний проїзд дорогами М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках.

Cтаном на 7 ранку інтенсивність вибухів складала 2-3 вибухи на секунду.

До місця пожежі направлено 220 чоловік особового складу і 60 одиниць техніки ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 чоловік та 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіції з Києва та Київської області кількістю 150 осіб та Нацгвардії - 100 осіб з підготовленими бронегрупами для патрулювання місцевості.

Організовано евакуацію населення з зони можливого ураження. До евакуації залучено автотранспорт. Евакуйовано близько 10 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-