На Вінниччині збудують 14 сільських амбулаторій

На Вінниччині збудують 14 сільських амбулаторій

Укрінформ
На Вінниччині в 2018-2019 роках збудують 14 нових амбулаторій у сільській місцевості.
Про це під час всеукраїнської  селекторної наради з обговорення питання щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.
«За рахунок коштів державної субвенції, яка виділяється Урядом України, у Вінницькій області за плановано збудувати 14 нових амбулаторій в сільській місцевості. На сьогодні по 12 амбулаторіях вже виготовлено проектно-кошторисну документацію і на цьому тижні будуть оголошені тендери. Плануємо, що перші 5 амбулаторій будуть збудовані до кінця поточного року, решту завершимо в 2019 році», - сказав Гижко.
За його словами, усіі нові амбулаторії будуть типовими, зі службовим житлом для лікарів. 
«Всі амбулаторії будуть однакового типу, виконані в однаковій кольоровій гамі та з однаковими прапорами. Крім того, всі ці амбулаторії зі службовим житлом для лікарів, адже є проблематика з тим, що лікарі, по звершенню навчання, не мають бажання їхати в сільську місцевість через відсутність житла. Саме тому проектами передбачається будівництво службового житла для лікарів, які там працюватимуть»,  - зазначив посадовець.
Для цих медустанов закуплять автомобілі, на яких лікарі зможуть виїздити до важкохворих або лежачих пацієнтів, аби надавати допомогу на дому.
Окрім того, наразі  райони починають передбачати кошти на оплату навчання молодих спеціалістів в медуніверситеті, аби по завершенню навчання та проходження інтернатури вони повертались до сільської місцевості і там працювали. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-