Як вибрати котел на зиму

Як вибрати котел на зиму

Укрінформ

Все ближче перші морози, а значить з вибором котла для будинку самий час визначитися. Якій же вибрати? Давайте розглянемо популярні варіанти.

Газовий котел

Оскільки парапетні газові котли вже практично не використовуються, то на ринку представлені, в основному, настінні варіанти. Газові котли легко регулюються за допомогою механічних вентилів або електроніки, практично безпечні, оскільки в них впроваджений захист від витоку газу, що автоматично вимикає потік природної сировини в якості палива.

Відчутний мінус газових котлів, який призвів до зниження їх популярності останніми роками, це неадекватна вартість природного газу, яка не по кишені більшості українців.

Електричний котел

У більшості країн Європи електричні конвектори встановлюються в кімнатах, і використовуються разом з пічним опалюванням. Так, в Німеччині і в країнах Скандинавії прийнято вимикати електричні конвектори на ніч і перед виходом з будинку, і включати лише на той час, поки власники квартир і будинків ведуть активну діяльність.

У нас в країні звикли використати електричні котли, що нагрівають водяну систему опалювання. Це досить витратний спосіб, що вимагає сучасної електричної розводки по усьому будинку.

Твердопаливний котел

Останній писк моди - це твердопаливні котли тривалого горіння і піролізні котли. Їх вартість варіюється залежно від потужності. Найдешевше придбати подібне устаткування за допомогою сервісу порівняння цін. Для цього досить перейти по посиланню http://m.ua/kata/287/pr-20282/ і вибрати відповідну модель.

Подібні котли виконують ті ж функції, що і інші котли, але використовують як сировину дрова і буквально будь-які відходи деревообробних підприємств.

Більшість сучасних котлів набагато вигідніше використати, чим газові і електричні. Одне завантаження котла може вистачати на добу - все залежить від якості паливного матеріалу і температури зовнішнього середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-