Турецька Республіка надала допомогу для покращення умов у забезпеченні якісних соціальних послуг населенню Вінниччини

Турецька Республіка надала допомогу для покращення умов у забезпеченні якісних соціальних послуг населенню Вінниччини

Укрінформ

Сьогодні, 13 вересня, у приміщенні Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації відбулася зустріч колективу з координатором Програми Турецького агентства зі співробітництва та координації в Україні «ТІКА» Хаджи Байрам Болатом.

Вітаючи гостя, Наталія Заболотна наголосила, що саме завдяки Турецькому агентству зі співробітництва та координації (ТІКА), в Департаменті соціальної та молодіжної політики ОДА створено комфортні умови для прийому відвідувачів, покращено матеріально-технічну базу, забезпечено доступність для тих категорій населення, які мають інвалідність.

Наталя Заболотна під час зустрічі зазначила: «На початку 2016 року ми подали свої пропозиції до фонду ТІКА на ремонт та облаштування офісного приміщення. На той час офіс Департаменту був у такому стані, що люди з інвалідністю не мали нормального доступу до наших працівників, бо, зайшовши в приміщення, їм було потрібно підніматися чи спускатися сходами. Часто ми приймали людей просто в коридорі, щоб вони могли отримати допомогу. Проект агенції «ТІКА» було реалізовано в іншому приміщенні, й сьогодні ми маємо абсолютно безперешкодний доступ для людей з інвалідністю на консультації та проведення соціальних заходів».

У відремонтованому офісі на першому поверсі «книжки» встановлені нові комп’ютери, екрани, проектори, звукова апаратура для соціальних заходів. Фахівці департаменту можуть опрацьовувати великий масив інформації, оперативно реагувати на потреби населення. Також у Департаменті облаштована дитяча кімната й кімната гігієни. Планується створити умови для проведення арттерапії, психологічної реабілітації для дітей внутрішньо переміщених осіб та дітей учасників АТО.

«TIKA – це державна структура Турецької Республіки, яка реалізує проекти у сфері міжнародної технічної допомоги та допомоги з розвитком, – зауважив Хаджи Байрам Болат. – В Україні ми працюємо в таких сферах, як охорона здоров’я, освіта, соціальна сфера, охорона культурної спадщини і покращення рівня інституціоналізації, тобто розбудови спроможностей державних органів України. В рамках цього проекту ми дійсно покращили матеріально-технічну базу, умови надання послуг Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА. Побачивши результат роботи, я на власні очі впевнився, що дійсно це проект, який матиме позитивні наслідки для регіону. У мене немає сумнівів, що відтепер цей департамент буде виконувати свої функції більш якісно».

Координатор Програми Турецького агентства зі співробітництва та координації в Україні «ТІКА» Хаджи Байрам Болат разом з директором Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталею Заболотною перерізали символічну стрічку та оглянули оновлене приміщення.

«Хочу висловити подяку фонду підтримки «ТІКА» за допомогу в покращенні роботи Департаментусоціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, адже це полегшує мешканцям Вінницької області користування нашими послугами», – підсумувала директор Департаменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-