Радником «Мрії» з продажу її активів виступила група ICU

Радником «Мрії» з продажу її активів виступила група ICU

Укрінформ
Група ICU виступила радником українського агрохолдингу «Мрія» з реструктуризації і продажу його сільськогосподарських активів саудівської компанії SALIC.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ICU.

«Група ICU виступила радником Mriya Farming PLC (Велика Британія) з реструктуризації і продажу її сільськогосподарських активів компанії SALIC UK Ltd (Saudi Agricultural and Livestock Investment Company, Велика Британія). В тому числі, продажу підлягають всі об'єкти інфраструктури, технічний парк, а також компанії, які володіють правом оренди земельної банку», - йдеться в повідомленні.

Сума і умови операції не розголошуються.

Повідомляється, що ICU виступила радником «Мрії» з продажу її активів, а також кредиторів «Мрії» з реструктуризації боргу компанії, у співпраці з Rothschild & Co, Finpoint і Hogan Lovells International LLP.

«Це багато в чому знакова угода для України. По-перше, вона показує, що іноземні інвестори в нашій країні можуть ефективно захищати і реалізовувати права власності. По-друге, українське сільське господарство вимагає значних інвестицій і нових технологій, а новий власник агрохолдингу здатний забезпечити і те, і інше. Нарешті, угода демонструє явні зміни в інвестиційному кліматі країни, що відкриває шлях для нових масштабних угод», - наголосив Макар Пасенюк, керуючий партнер групи ICU.

Завершення операції буде можливим після отримання дозволу Антимонопольного комітету України (АМКУ) і виконання інших типових для подібних транзакцій умов. Після завершення угоди «Мрія» продовжить свою операційну роботу в Україні спільно з дочірньою компанією SALIC - Continental Farmers Group (CFG).

Читайте також: Саудівська SALIC придбала український агрохолдинг “Мрія”

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня саудівська компанія SALIC, яка спеціалізується на інвестиціях у сільгоспвиробництво, придбала великий український агрохолдинг «Мрія», уклавши таким чином найбільший контракт в сільськогосподарському секторі за всю історію незалежності України.

Група ICU - незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи. Заснована 2006 року, під її управлінням перебувають активи в розмірі понад 500 млн дол. Власником компанії є її топ-менеджмент. Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-