Катери Island для України. Інфографіка

Катери Island для України. Інфографіка

Укрінформ

Посол України в США Валерій Чалий на прес-конференції в Укрінформі заявив, що експерти нині напрацьовують текст угоди про передачу Україні Сполученими Штатами Америки двох патрульних катерів класу Island.

Згідно з попередніми домовленостями передбачена безкоштовна передача Україні двох катерів берегової охорони класу Island. Відтак Укрінформ підготував інфографіку про технічні можливості катерів.

Патрульні катери класу "Айленд" (англ. "Island" - Острів) - це клас швидкохідних патрульних катерів для Берегової охорони США, призначений для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій у прибережних водах. Вони мають двовальну дизельну енергетичну установку потужністю 5,280 к.с. (3,940 кВт), яка забезпечує швидкість до 29,5 уз (54,6 км/г). Довжина корпусу катера - 33,53 м, ширина - 6,4 м, осадка - 2 м, водотоннажність - 165 тонн.

Особовий склад катера - до 18 моряків, в тому числі 3 офіцери. На озброєнні катера - 25-мм автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster і два 12,7 мм кулемети М2НВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-