Форум українців зі всього світу офіційно відкрито

Форум українців зі всього світу офіційно відкрито

Укрінформ

27 серпня в Києві відбулось офіційне відкриття Форуму української молоді діаспори “Київ 2018”.

Тематичні сесії, виступи представників європарламенту, влади, міністерств та відомств, привітальні слова від Президії Свiтoвого Конґресу Украïнських Молoдiжних Органiзацiй та культурно-розважальна програма - все це, та багато іншого чекало на учасників Форуму “Київ 2018”.

Форум зібрав неабияку кількість гостей, для яких питання міжнародної дипломатії та євроінтеграційних процесів України, через співпрацю із світовим українством є надзвичайно важливим.

“На сьогоднішній день діаспора стала самодостатньою. Ми захищаємо українські інтереси у світі та працюємо над іміджем України за кордоном. Державі слід розглядати діаспору як фактор лобіювання економічних інтересів та створення сприятливого інвестиційного клімату”, - зазначив Мирослав Гочак, президент СКУМО.

Організаторами заходу виступили Світовий Конгрес Українських Молодіжних Організацій, Міністерство молоді та спорту, Міністерство інформаційної політики України, Київська міська державна адміністрація, Управління молоді та спорту м.Києва та Київський молодіжний центр.

“Для нас надзвичайно важливо і цінно те, що ми є співорганізатором даного Форуму. Його основною ідеєю є об'єднання молодих українців із усіх куточків світу для допомоги своїй країні. Однією із особливостей цьогорічного форуму стала ярмарка організацій, під час якої, всі учасники підпишуть багатосторонній меморандум. Підписання такої угоди надає можливість співпраці з міжнародними фондами та організаціями, отримання грантових коштів та обміну досвідом і контактами”, - пояснила Анна Куценко, директорка Київського молодіжного центру.

В цьому році також відбудеться обрання нового Президента Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій. Вже за кілька днів ми дізнаємось його ім'я та зможемо ознайомитись із стратегічною програмою розвитку Конгресу.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Київський молодіжний центр розпочав благодійну акцію на підтримку дітей-сиріт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-