Бюджетний варіант розкішної вітальні: 2 маленьких фокуса

Бюджетний варіант розкішної вітальні: 2 маленьких фокуса

Укрінформ

Кімнатний інтер'єр важливий для всіх - і завзятих домувальників, і тих, хто проводить вдома мало часу, але насолоджується кожною хвилиною відпочинку в затишному будинку. Одна з улюблених зон усіх членів сім'ї - це вітальня, де можна з комфортом розташуватися всім разом або прийняти гостей, переглянути фільм, пограти в ігри. Клімат і обстановка вітальні - ключовий момент для цього типу кімнат. Тому важливо дбати про комфорт заздалегідь, підібравши техніку та меблі відповідно до рекомендацій фахівців.

Мікроклімат вітальні: камін, кондиціонер, тепла підлога

Прохолода влітку та тепло взимку - ось чого ми чекаємо від ідеального місця відпочинку. А коли завітають гості, ми хочемо, щоб усім було добре, щоб було вдосталь повітря, а бесідам не заважали жодні протяги чи інші незручності. Залежно від площі вітальні, підтримувати її мікроклімат можна в різний спосіб - більш чи менш витратний.

У будинках, де є димар, ідеальним варіантом буде облаштування справжнього каміна. Укладати його варто тільки з професіоналами, адже погана вентиляція може завдати чимало клопоту. Натомість штучні каміни абсолютно безпечні, при цьому дарують світло і тепло в будь-який час. Монтаж у них нескладний, але за умови частого використання можуть значно зрости витрати на електроенергію.

Тепла підлога - розумний хід для великої площі, що вкрита кахлями:

  • в коттеджах

  • на першому поверсі таунхауса

  • у вітальнях на критій терасі

Укладання теплої підлоги - недешеве задоволення, і рахунок за електрику також буде значний. Але часом це єдиний вихід для повноцінного обігріву приміщення, де підлога з кахлів, а не дерева або ламінату.

Кондиціонер у вітальні задовольнить усі потреби сімейної кімнати - він підігріває її взимку і наганяє свіже й прохолодне повітря в спеку. Перед монтажем потрібно визначитися, чи буде зовнішній блок подавати повітря тільки до вітальні або в інші кімнати теж. Адже там, де зазвичай ніхто не спить, раціонально встановити основне обладнання спліт-системи. Купити кондиціонер можна з хорошою знижкою і гарантією, а витрати на нього значно нижче, ніж, скажімо, на теплу підлогу.

Меблі для вітальні: диван, м'який куток, крісла

Сама назва кімнати передбачає, що всі меблі в ній функціонально призначені для зручного розташування членів сім'ї або гостей будинку. Тому сидячі місця відіграють ключову роль у меблюванні зони.

Диван великого розміру - чудова ідея, але це не єдиний варіант, щоб обставити кімнату. Можна обирати з кількох комбінацій:

  • компактний диван і 2-3 крісла

  • диван на 3 сидячих місця й 1 крісло

  • пара диванів, розташований один проти одного

  • кутовий диван і 1-2 крісла

М'який куточок, він же кутовий диван, дозволяє красиво облаштувати кут кімнати і використати мінімум простору для розміщення гостей. Надійні крісла з поруччями ідеально доповнять зону вітальні. Дивани купити можна в компанії Lisma в комплекті з кріслами, пуфами або окремо. Головне тут - поєднання фактури тканини і загальний напрямок, заданий під час планування інтер'єру.

Затишний куточок будинку збирає сім'ю разом і налаштовує всіх на добрий лад лише тоді, коли в кімнаті все гармонійно. Використовуйте наші поради і створюйте інтер'єр своєї мрії, де вам буде добре!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-