Вибір автогуми — як спростити трудомісткий процес пошуку

Вибір автогуми — як спростити трудомісткий процес пошуку

Укрінформ

Пошук ідеального за всіма параметрами і властивостями комплекту автошин — складний і трудомісткий процес для водіїв. І вибір покришок грунтується не тільки на запланованому бюджеті.

Важливо враховувати погодні умови регіону, частоту поїздок, манеру водіння, тип і продуктивність транспортного засобу, параметри потрібних виробів. Ми розповімо, чим керуватися при виборі гуми, де знайти оригінальні модифікації від кращих виробників і брендів, купити які можна на найвигідніших і комфортних умовах.

Вся справа — в розмірі

На профілі конструкції можна вивчити всю інформацію про модель. Маркування розкриває перед автомобілістами такі параметри і особливості шини:

  • ширина профілю, відношення висоти, посадковий діаметр колеса;
  • індекси швидкості і навантаження;
  • сезонність і погодні умови, в яких рекомендована експлуатація;
  • дата виробництва;
  • відомості про екологічність, типи використовуваних шипів, технологічних нововведеннях.

Перше, на що необхідно звертати увагу при виборі комплекту, — це типорозмір. Для кожного типу транспортного засобу є ряд рекомендованих параметрів.

Ознайомитися з ними можна в керівництві по експлуатації авто. Типорозміри позначають три параметри. Вивчити їх можна на прикладі гуми 235 65 R17 — ширина профілю тут становить 235 сантиметрів, відношення висоти до ширини — 65 відсотків, посадковий діаметр конструкції — 17 дюймів.

Другі параметри, якими не можна нехтувати при виборі комплекту, — це індекси максимальної швидкості і навантаження. Правильне визначення даних показників — запорука безпечного та комфортного руху з довгою службою профілю шини. Не дотримавшись даної специфікації, можна деформувати колеса, розірвати покришку, зламати автомобільну підвіску.

Оригінальна продукція кращих брендів — де її знайти

Український ринок пропонує увазі автомобілістів широкий асортимент гуми в різних сезонних модифікаціях від кращих брендів: Michelin, Continental, Pirelli, Dunlop, Yokohama, Goodyear і т. ін. Але чи можна бути впевненим в бездоганних експлуатаційних властивостях і оригінальності товарів? Так, якщо співпрацювати з надійними і перевіреними імпортерами.

Прикладом такої компанії є Lester. На сайті lester.ua/shiny/c1/filter/width=265-profile=65-diametr=R17 шини продемонстровані в размірностях 267/65 R17. Налаштування фільтрів дозволять підібрати комплект і з іншими типорозмірами.

В інтернет-магазині можна ознайомитися з різноманітністю варіантів, переліком брендів, асортиментом модифікацій, актуальними цінами. Компанією здійснюється оптовий та роздрібний продаж продукції з доставкою по країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-