Турецьке агентство TİKA за два роки здійснило 8 проектів у західних областях України

Турецьке агентство TİKA за два роки здійснило 8 проектів у західних областях України

Укрінформ
Турецьке агентство зі співробітництва та координації (TİKA) – турецька державна структура, відповідальна за надання Турецької Республікою технічної допомоги та допомоги з розвитку.

Координаційний офіс TİKA в Україні працює з 1997 року та реалізує проекти в таких сферах, як освіта, охорона здоров’я, захист культурної спадщини, обмін досвідом, посилення інституційної спроможності органів державної влади, тощо. За роки роботи в Україні TİKA впровадила близько 500 проектів.

TİKA здійснює проекти по всіх регіонах України від сходу до заходу, від півночі до півдня. Багато уваги Агентство приділяє проектам в західних областях України на знак подяки українському народу, який зберіг меморіали турецьким воїнам, померлим в роки Першої світової війни на території сучасної України. Відтак, за 2016 – 2018 роки TİKA здійснила вісім проектів та території Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей. Це переважно проекти в соціальній сфері, спрямовані на покращення матеріально-технічної бази шкіл, вищих навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, будинків культури.

TİKA й надалі планує реалізовувати проекти в західних регіонах України.  В 2018 році заплановано розпочати ремонт та оснащення школи та амбулаторії в с. Мечищів та с. Гутисько Бережанського району Тернопільської області, також планується здійснити низку проектів в Ужгороді, Чернівцях та Рогатині.

Цього року TİKA планує розпочати проект, спрямований на покращення матеріально-технічної бази КЗ ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат». Проектом передбачено виконання ремонтних робіт у приміщеннях пансіонату, придбання медичного обладнання, техніки та меблів. Це один з масштабних проектів TİKA, що реалізуються протягом останніх років в Україні. 

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат» функціонує з 1950х років та є стаціонарною соціально-медичною установою загального типу для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, людей з особливими потребами, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування. КЗ ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат» розрахований на 400 ліжко місць, наразі тут перебуває більш 300 осіб. 

Ремонтні роботи в пансіонаті не проводились із дати введення в експлуатацію будівлі, тож завдяки реалізації проекту TİKA, планується суттєво покращити матеріально-технічний стан будівлі та створити сприятливі умови для перебування громадян похилого віку, створити належні умови догляду за лежачими пацієнтами.  

  Адреса геріатричного пансіонату: м. Львів, вул. Медової Печери, 71.

Час офіційної передачі будівельного майданчику: 10.08.2018, 13:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-