Військово-спортивний табір «Карпатський легіон» провів збори на Івано-Франківщині

Військово-спортивний табір «Карпатський легіон» провів збори на Івано-Франківщині

Укрінформ

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції підтримує проекти з національно-патріотичного виховання, співпрацюючи як з органами влади, так і з громадськими об’єднаннями ветеранів війни та учасників АТО.

Протягом липня на базі летунського табору «Чота крилатих» в селі Луквиця Богородчанського району Івано-Франківської області традиційно проходить національно-патріотичний молодіжний військово-спортивний табір «Карпатський легіон», завдяки якому молодь має можливість більше дізнатися про історію своєї країни, а також зміцнити свої дух і тіло, випробувати себе на витривалість.

Метою проведення даної програми є організація співпраці між громадою та владою, популяризація строкової та контрактної служби в спецпідрозділах, вшанування загиблих в боях та рятівних операціях спецназівців та силовиків. Програмою передбачається впровадження основ підготовки учнівської та студентської молоді відповідно до засад національно-патріотичного, духовного, військово-спортивного виховання, плекання громадської свідомості та культури поведінки, волонтерської діяльності щодо підготовки до виконання Конституційного обов’язку – захисту Вітчизни.

Цьогоріч, учасниками табору стали 130 дітей віком від 10 до 18 років з Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Тернопільської та Полтавської областей, також є діти з Києва, Одеси, Маріуполя, Донецька. Протягом двох тижнів  вони проходили основи стройової підготовки, цивільної оборони, рятувально-пошукової діяльності та основ тактики ведення бою на пересіченій місцевості. Дітей навчають правил поводження з холодною та вогнепальною зброєю, проінформували про види зброї та вибухівки, розказали про процедуру сповіщення при виявленні вибухових засобів. Юнаки дізналися про особливості контрактної служби в Україні, служби в силових структурах та про діяльність, пов’язану з ризиком для життя.Між лекціями учасники «Карпатського легіону» проходили тренування, змагання, тестування з спортивних нормативів, туризму, спортивного орієнтування, переправи, в’язання туристичних вузлів, розкладання намету, розпалювання вогнища тощо. Також у програмі табору – військова топографія, перша невідкладна медична допомога, радіосправа, тактичний пейнтбол, виїзд на полігон та стрільба з пневматичної зброї, лука, арбалета.

Бійці спецпідрозділу  Управління МВС в Івано-Франківській області не лише продемонстрували найбільш актуальні прийоми рукопашного бою, а й детально проінструктурували усіх бажаючих.

Фахівці центру зайнятості проводили профорієнтаційні заходи, які супроводжувалися консультаціями, бесідами, відеопрезентаціями.

Представник Служби в Івано-Франківській області Володимир Веркалець разом із ветеранами АТО взяв участь у спілкуванні з учасниками табору, провівши патріотично-виховну годину з молоддю.

Табір «Карпатський легіон» вже є досить популярним в Україні, про що свідчать їхні досягнення: 2015 рік – включено в програму «Молодь Прикарпаття» 2016-2020 роки, 2016 рік – лауреати премії Кабінету Міністрів України «За особливі заслуги молоді в розбудові України», 2017 рік – краща практика молодіжної політики в Україні за оцінкою Ради Європи, 2018 рік – міжнародні стажування в Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-