Валерій Коровій:«Напрацювання влади вінничани відчують через позитивні зміни»

Валерій Коровій:«Напрацювання влади вінничани відчують через позитивні зміни»

Укрінформ
Обласна влада повинна зробити усе, щоб мешканці Вінниччини відчули позитивні напрацювання у регіоні через  виплату зарплат, розрахунки за оренду земельних паїв, мінімізацію конфліктів, розвиток  інфраструктури на селі та створення робочих місць.
  Про це у четвер у Могилеві-Подільському на виїзному засіданні колегії обласної державної адміністрації за підсумками соціально-економічного розвитку регіону у І півріччі поточного року повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.  Участь у засіданні колегії взяли керівники райдержадміністрацій та районних рад області, міські голови міст обласного значення, очільники силових структур, департаментів та управлінь регіону. 
  «Перед нами стоять сьогодні надзвичайно серйозні виклики, і ми, як органи державної виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, повинні докласти максимум зусиль, і навіть надзусиль, для того, щоб забезпечити реалізацію визначених пріоритетів.  Я вважаю, що ми живемо в переломний етап розвитку держави, який повинен спонукати кожного з нас до консолідації і дуже великої відповідальності перед людьми», -  зазначив у вступному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій. 
Керівник ОДА нагадав, що на початку 2015 року навіть не могло йтися про фінансування доріг чи придбання шкільних меблів, або ж здійснення якихось ремонтів, тому що Державне казначейство було заблоковане. 
«Це був період девальвації, падіння споживчого ринку, мобілізації, погіршення криміногенної ситуації. Але ми це пройшли. Ми бачимо, як сьогодні розвиваються міста, ми почали ремонтувати дороги, розвиваємо бізнес, підняли на абсолютно новий якісний рівень силові структури Вінницької області і нині формуємо нову систему організації територіальної оборони. Для мене дуже важливо, щоб ми дали для області імпульс, в якому напрямку будемо розвиватися», -  підкреслив голова ОДА.
Голова облдержадміністрації водночас повідомив, що у ІІ півріччі поточного року буде вводитись в експлуатацію низка об’єктів за кошти Державного фонду регіонального розвитку та субвенції на соціально-економічний розвиток. Крім того, заплановано також введення низки великих промислових об’єктів.
  «За нашими підрахунками, у цьому році у Вінницькій області буде створено більше 6 тисяч нових робочих місць у сфері промисловості. Вже зараз відчувається серйозний дефіцит висококваліфікованої робочої сили, але ми створили конкуренцію, яка дуже серйозно спрямована на підвищення рівня середньомісячної заробітної плати. І Вінницька область є одним із лідерів по її зростанню»,- зауважив очільник регіону
За рахунок створення конкурентного середовища, відзначив керівник ОДА, Вінниччини є сьогодні лідером за всіма позиціями в питаннях розвитку агропромислового комплексу.
«Ми повинні все зробити для того, щоб все це відчували люди: через виплату заробітних плат, виплату за оренду земельних паїв, мінімізацію конфліктів, розвиток соціальної  інфраструктури на селі та створення робочих місць в сільській місцевості», - наголосив Валерій Коровій. 
Під час колегії учасники засідання заслухали доповіді про основні показники розвитку економіки Вінниччини за І півріччя 2018 року; про стан адміністрування орендної плати земель запасу та резервного фонду; хід жнивної кампанії, стан розрахунків за земельні частки (паї) і підготовку проектів з розчистки малих річок та водойм, а також про проблемні питання реформи первинної медико-санітарної допомоги і завдання місцевих органів влади щодо забезпечення умов для навчання у «Новій українській школі».
     

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-