На Вінниччині за програмою «Питна вода» збудують водогони ще у 4 населених пунктах

На Вінниччині за програмою «Питна вода» збудують водогони ще у 4 населених пунктах

Укрінформ
Сьогодні, 18 липня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Василя Броварника відбулося засідання обласної конкурсної комісії з питань розподілу та використання коштів обласного бюджету, в тому числі, які надають на поворотній основі, що передбачаються на виконання заходів, зазначених в Обласній програмі «Питна вода» на 2008-2020 роки.
Участь у нараді також взяли голова постійної комісії обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадій Мазур, заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Зубань, директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков та інші члени комісії.
Інформуючи про мету засідання комісії, Сергій Волков зазначив: «До Департаменту надійшло 4 проектних пропозиції від 4-х районів області. Це Мурованокуриловецький, Немирівський, Тульчинський та Ямпільський райони. Загальний кошторис проектів складає 7,3 млн. грн. Дані кошти спрямовуватимуться на будівництво та реконструкцію систем водопостачання,  будівництво водогонів і мереж водопостачання в населених пунктах зазначених районів області. Департаментом опрацьовано документацію по представлених проектах, зокрема, щодо наявності проектно-кошторисної документації та можливості виконання робіт на об’єктах. Таким чином, сьогодні членам обласної конкурсної комісії пропонується розглянути зазначені проекти та прийняти відповідні рішення».
Варто наголосити, що у всіх проектах наявна проектно-кошторисна документація на об’єкти з відповідними висновками експертизи, наявні комунальні підприємства, з якими можна заключити кредитні угоди. Крім того, органами місцевого самоврядування забезпечено співфінансування проектів в обсягах до 50% від загальної кошторисної вартості. За результатами реалізації заплановано збудувати понад 24,8 км мереж водопостачання та одну артезіанську свердловину.
За підсумками засідання і на підставі представлених документів комісією підтримано проекти з розвитку та реконструкції систем централізованого водопостачання, які пропонувались до фінансування в 2018 році за рахунок бюджетних позичок.
Підбиваючи підсумки засідання, Василь Броварник зауважив: «Дана програма допомагає громадам будувати водогони та забезпечувати населення якісною питною водою сьогодні, а кошти поступово повертати протягом 3 років. І це є досить суттєва підтримка. Загалом, цього року фінансується 8 об’єктів. Але програма продовжує працювати і кількість об’єктів, що фінансуються відповідно до програми може бути збільшена».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-