Депутат Вінницької облради прийняла присягу на вірність народу України

Депутат Вінницької облради прийняла присягу на вірність народу України

Укрінформ
Депутат Вінницької обласної Ради Ірина Колесник  підписала контракт для проходження навчальних зборів з резервістами оперативного резерву першої черги Калинівської військової частини 3028 Національної гвардії України. На своїй сторінці у Facebook Ірина Миколаївна написала, що ніхто не має права ображати нашу країну, незалежність якої наші діди і прадіди виборювали роками.
– Україна ніколи не зазіхала на території сусідів, хоч там проживає чимало українців, – йдеться у повідомленні Ірини Колесник. – І тільки ми маємо право вирішувати свою долю самі. Саме з такої позиції прийняла військову присягу на вірність громадянам України.
Відповідно до пункту 32 Положення про порядок проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України, затвердженого Указом Президента України від 29.10.2012 р. № 618, виклик резервістів для виконання обов’язків служби у військовому резерві здійснюється командирами (начальниками) військових частин у мирний час (особливий період) відповідно до: рішення Президента України, прийнятого відповідно до Конституції України; планів підготовки резервістів Збройних Сил України.
Призов резервістів на військову службу під час оголошення мобілізації здійснюється командирами (начальниками) військових частин (установ), в яких вони проходять службу у військовому резерві, відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».
     

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-