ПОСТАНОВА Верховної Ради України

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Укрінформ
Про увічнення пам’яті першого космонавта України, Героя України Леоніда Каденюка

З метою увічнення пам’яті першого космонавта України, Героя України Леоніда Каденюка, зміцнення національно-патріотичного виховання молоді та популяризації досягнень у розвитку авіації та освоєнні космосу Верховна Рада України постановляє:

1. Рекомендувати органам місцевого самоврядування розглянути питання щодо: перейменування вулиць, провулків, площ, скверів; встановлення меморіальних дощок та пам’ятних знаків; найменування закладів культури та закладів освіти, що знаходяться у їхньому підпорядкуванні; виготовлення та розміщення соціальної реклами  на честь першого космонавта України Леоніда Каденюка.

2. Рекомендувати Міністерству освіти і науки України забезпечити проведення у закладах середньої та вищої освіти уроків, виховних годин, круглих столів, науково-практичних конференцій, інших тематичних заходів, присвячених життю та діяльності першого космонавта України Леоніда Каденюка.

3. Запропонувати Національному банку України виготовити і ввести в обіг пам’ятну монету, присвячену першому космонавту України Леоніду Каденюку.

4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.

5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради

        України                                                                А.ПАРУБІЙ

         м. Київ 

19 червня 2018 року 

        № 2466-VIII

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-