Андрій Гижко: 2018 рік став переломним в сфері державної підтримки аграріїв

Андрій Гижко: 2018 рік став переломним в сфері державної підтримки аграріїв

Укрінформ

Поточний рік став переломним для України в сфері державної підтримки сільського господарства.
На цьому наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко під час науково-виробничого семінару щодо підготовки та проведення жнив-2018 на Вінниччині, який відбувся 10 липня в селищі Оратів.
«Завдячуючи цілеспрямованій політиці Президента України та Уряду в нашій державі впроваджується ряд заходів та реформ, які спрямовані на підтримку, в першу чергу, виробника сільськогосподарської продукції. Дійсно, вітчизняні аграрії навчились вирощувати і досягати гарних врожаїв. Запорукою динамічного розвитку держави є високий відсоток переробки сільськогосподарської продукції. Саме тому значна частина державної підтримки спрямована саме на кінцевого виробника. Сьогодні триває державна підтримка домашніх господарств, які утримують молодняк ВРХ. І на сьогодні їм вже перераховано понад 700 тис. грн», - зауважив Андрій Гижко.
Крім того, до участі у семінарі долучились директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук, директор інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Олександр Корнійчук, начальник управління Укртрансбезпеки Олексій Соколовський, а також заступники голів районних державних адміністрацій та керівники структурних підрозділів РДА, керівники сільськогосподарських підприємств області та представники компаній-виробників сільськогосподарської техніки, обладнання та агрохімії.
В ході семінару доповідачами розкрито ряд важливих питань. Зокрема, щодо особливостей збирання зернових колосових культур та підготовки ґрунту під посів озимих в умовах 2018 року, дотримання вимог законодавства з охорони праці під час проведення комплексу збиральних робіт, стан розвитку кооперації у Вінницькій області, нові розробки в галузі біоенергетики, сільськогосподарського машинобудування та живлення рослин.
В свою чергу, Микола Ткачук проінформував присутніх щодо підготовки та ходу збирання ранньої групи зернових та зернобобових аграріями Вінниччини у поточному році.

«В цілому по Вінницькій області кількість посівних площ становить 1 млн. 623 га. В розрізі культур зернові займають 52%, 31% - технічні, картопля та овочі – 8,2%, кормові культури – 7,5%. Варто відзначити, що по всіх категоріях господарств області ранньої групи зернових і зернобобових зібрано на понад 8% від загальної кількості засіяних площ. Загалом намолочено 161 тис. тон зерна, середня врожайність складає 42 центнери з гектару», - зазначив Микола Ткачук.

Директор ТОВ «Агробуд» Олександр Шевчук розповів про основні напрямки, проблеми та перспективи розвитку агропідприємства.
У рамках семінару учасники мали змогу ознайомитись із пропозиціями виробників сільськогосподарської техніки і обладнання та асортиментом товарно-матеріальних ресурсів.

По завершенню теоретичної частини учасники семінару оглянули сільськогосподарську техніку та обладнання, елеватор, насіннєвий завод та лабораторію для проведення аналізу якості сільськогосподарських культур підприємства ТОВ «Агробуд».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-