Дії правоохоронців ставлять під удар вчасне отримання віз українськими громадянами

Дії правоохоронців ставлять під удар вчасне отримання віз українськими громадянами

Укрінформ

Податкова міліція продовжує тиснути на бізнес. Вже більше півроку ведеться справа проти компанії Ві Еф Консалтінг Сервісиз, що входить до міжнародної групи компаній VFS Global, яка керує 17-ма візовими центрами в Україні, та обслуговує близько мільйона громадян на рік. Після останнього обшуку в офісі компанії, який мав на меті заблокувати роботу підприємства та тривав понад 12 годин, тільки диво допомогло уникнути затримок в отриманні віз українцями. За час розслідування не було пред’явлено жодного звинувачення та не виписано жодної штрафної санкції. Також відсутні підозрювані. Але справа не закривається, а тиск правоохоронців з сумнівним юридичним статусом лише посилюється. Операційна діяльність компанії Ві Еф Консалтінг Сервісиз знаходиться під щоденною загрозою зупинки роботи, в наслідок чого сотні тисяч українців можуть не отримати свої візи в іноземні держави.

«Не зважаючи на те, що наша компанія є повністю прозорою та сплачує усі податки до бюджету України, вже більше півроку над нами знущається податкова міліція, використовуючи при цьому кримінальне провадження, відкрите більше двох років тому відносно третіх осіб та компаній, які нам взагалі не відомі. Хочу зазначити, що ми є глобальною міжнародною компанією.

VFS Global працює у 139 країнах та обслуговує уряди 59 країн, включно з МЗС України. За допомогою 2630 візових центрів ми задовольняємо потреби наших клієнтів по всій планеті», - заявив Аміт Кумар Шарма, регіональний керівник у країнах СНД та Східної Європи, міжнародної групи компанії VFS Global.

«З початку року на підприємство надійшли сотні викликів на допити співробітників. В усі області, де працюють візові центри було направлено доручення - допитати усіх співробітників підприємства (це 500 осіб). Слід наголосити - «усіх», включаючи технічний, допоміжний персонал, людей, які безпосередньо задіяні у наданні послуг візових центрів, тобто апріорі викликали і допитували тих, хто не знає і не може знати обставин господарської діяльності, не працює з договорами, не обчислює податки, не подає податкові декларації. Вчора відбулося 3 допити. Поки ми перебуваємо на прес-конференції, будуть допитані ще 3 співробітники. Тільки по Києву на допит найближчим часом викликано 28 співробітників», - повідомив адвокат Андрій Антоненко, директор АТ «Міжрегіональна колегія адвокатів».

«Якщо подібні дії продовжуватимуться і надалі, вчасна обробка візових звернень заявників буде під загрозою, прості люди звинувачуватимуть нашу компанію в тому, в чому вона фактично невинна і ця історія набуде великого розголосу. Наразі про перепони у роботі з боку фіскальних органів вже проінформовано дипломатичні представництва, з якими ми співпрацюємо. Після того, як стане зрозумілим, що справа проти нас надумана, європейськими інституціями будуть зроблені висновки, які можуть поставити під питання подальше існування безвізового режиму між ЄС та Україною», - додав Георгій Шевченко, генеральний директор компанії Ві Еф Консалтінг Сервісиз.

Довідка: Ві Еф Консалтінг Сервісиз належить до міжнародної групи компанії VFS Global, яка є найбільшим у світі оператором з технологічного обслуговування урядів та дипломатичних представництв у всьому світі. На сьогоднішній день компанія працює у 139 країнах та обслуговує уряди 59 країн, включно з МЗС України. Компанія надає послуги у 2630 центрах обслуговування клієнтів по всій планеті. З початку роботи у 2001 році було оброблено по всьому світу понад 172 мільйони заяв на отримання віз. Ві Еф Консалтінг Сервісиз в Україні співпрацює з 16-ма дипломатичними місіями, МЗС України, та надає свої послуги населенню через розгалужену мережу візових центрів (17), майже в усіх великих містах країни. Компанія допомагає отримувати людям візи всіх типів і обслуговує близько одного мільйона громадян на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-