Соціально художній проект

Соціально художній проект "Біля війни" з Маріуполя презентували в Німеччині

Укрінформ

На запрошення «Університету Зіген», в особі професора Фолкера Вулфа в Німеччині 21 червня представили великий проект з Маріуполя під назвою - "Біля війни", що включає презентацію збірника "По живому. НАВКОЛОВОЄННІ ЩОДЕННИКИ", повідомили організатори акції.

Автори проекту - Оксана Стоміна і Олег Украінцев. Презентована дана збірка в перекладі на англійську мову. А також виставку картин та інсталяцій "На грані". маріупольських художників Олени Украінцевой, Ані Торкаенко, а також Євгенія Сенсуаліса.

Уже сьогодні тут, за 2,5 тисячі км від військових дій на Сході України, маріупольці розкажуть, як це - жити близько війни, про те що у нас відбувається і що ми відчуваємо.

Презентації проекту будуть проходити до 28 червня. Раніше даний проект проїхав понад 20 міст України, виставлявся у Верховній Раді, був запрошений в Литву.

«По живому. НАВКОЛОВОЄННІ ЩОДЕННИКИ» - це збірка творів про події на Україні авторів, які опинилися в епіцентрі або безпосередній близькості до подій - поетів, письменників, журналістів Донбасу, Приазов'я і Криму. Представлені в збірці вірші, есе, листи та щоденникові нотатки, фото і графіка - по суті художньо оформлені репортажі з місця подій, свідоцтва чудових українських літераторів і художників прифронтової і окупованої зон. Збірка «Навколовоєнні щоденники» особливо цікава і цінна тим, що в ній представлені матеріали близько 20 авторів. Це робить збірку більш об'єктивною, динамічною і зрозумілою кожному читачеві.

Збірка вже переведена на литовську мову - переклад повністю взяли на себе члени Спілки письменників Литви. Наразі розпочато роботу по перекладу збірки англійською. Над текстами працюють відомі в Європі і США перекладачі і поети - Reilly Costigan, Liya Chernyakova.

Збірка «По живому. Околовоенние щоденники». Всі твори збірки освячені болем їх авторів, які волею долі так чи інакше опинилися в епіцентрі трагічних подій 2014-2016 років в Україні. Представлені в збірці вірші, есе, листи та щоденникові нотатки, фото і графіка - по суті художньо оформлені репортажі з місця подій, свідоцтва чудових українських поетів і журналістів, блогерів і художників - місцевих жителів, волонтерів і вимушених переселенців прифронтової і окупованої зон.

Мета даного соціально мистецького проекту:

  • Iнтеграция та можливість соціальної адаптації вимушених переселенців, як поетів, чиї вірші надруковані, так і художників, які зможуть реалізувати свою творчість
  • Переорієнтація поглядів вимушених переселенців « від минулого в майбутнє », пошук позитивних моментів міграції через творчість.
  • Популяризацiя вiршування та малювання, як засобiв самовираження. Організація читання творів, виступ авторів збірки перед школярами, студентами люди з обмеженими здібностями, військовослужбовцями та іншими соціальними групами населення міста і країни. Поширення на безкоштовної основі в громадських організаціях, бібліотеках, центрах соціальної адаптації вимушених переселенців, військових частинах і навчальних закладах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-