Нюанси автострахування: КАСКО чи автоцивілка?

Нюанси автострахування: КАСКО чи автоцивілка?

Укрінформ

Часто автовласники задаються питанням щодо вибору страховки для свого транспортного засобу. Гублячись у пропозиціях від компаній, вони не знають, якому полісу їм варто віддати перевагу: ОСАГО або КАСКО?

Насправді тут є важливі нюанси, які варто знати всім власникам авто, перш ніж укладати договір на придбання страховки. І про них ми розповімо у цьому матеріалі.

Автоцивілка від А до Я

Головне, що слід розуміти відносно автострахування — це те, що воно буває обов'язковим і добровільним. У першому випадку мова йде про автоцивілку, яка має бути присутня в наявності у кожного водія, який пересувається на території України. І це закріплено законодавчо, так що не оформити її ніяк не вийде, в іншому випадку при перевірці — штраф.

Важливо знати, що автоцивілка покриває виключно ризик дорожньо-транспортної пригоди. При цьому компенсація виплачується виключно другій стороні, якщо вона є постраждалою. До того ж на неї законодавчо встановлені ліміти, перевищення яких в рамках дії поліса неприпустимо.

Збитки, пов'язані з власним автомобілем, власнику доведеться відшкодовувати самостійно. А щоб отримати компенсацію від страхової для себе, потрібно оформити поліс добровільного страхування під назвою КАСКО.

Рятівний круг КАСКО

Саме КАСКО покликане захищати інтереси самого водія, причому в разі великої кількості ризиків. Це не тільки аварія, але і пожежа, злом, викрадення та інші неприємні події, які потягли за собою псування транспортного засобу. Вибір їх лягає на плечі страхувальника, втім, як і формування кінцевої суми страхового відшкодування.

На відміну від автоцивілки, КАСКО ціна сильно варіюється. Однак варто пам'ятати, що вона гарантує захист від великої кількості ризиків. До того ж остаточна вартість страховки розраховується на підставі декількох факторів, серед яких і стаж безаварійної їзди. Так що все в ваших руках!

Купувати КАСКО чи ні, залежить тільки від вашого особистого вибору. Ви цілком можете обмежитися обов'язковою автоцивілкою, особливо якщо впевнені в надійному захисті свого автомобіля у вигляді серйозної сигналізації і окремого гаража.

Всім іншим водіям варто задуматися про додаткову страховку, яка вбереже від значних витрат, що можуть виникнути в разі пошкодження транспортного засобу на дорозі або на парковці біля будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-