Вінницькі школи і садочки першими  в країні обладнають новітніми системами очищення води

Вінницькі школи і садочки першими в країні обладнають новітніми системами очищення води

Укрінформ
Вінницькі школи і садочки першими в Україні обладнають спеціалізованими дев’ятиступеневими системами очищення води  у ході реалізації інноваційного проекту «Якісна вода – здорові діти – здорова нація».
Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради 21 червня. 
«У мікрорайоні  Тяжилів за ініціативи депутата Володимира Онофрійчука було встановлено системи семиступеневої очистки води у двох садочках. За цей час вони показали позитивний ефект щодо якості питної води у цих закладах. Батьки, діти і викладацький склад задоволені. Тому ми прийняли рішення, що в усіх 35 школах міста і 53 дитячих садочках буде встановлено системи 9-ступеневої очистки води. Думаю, що ні в кого немає сумніву, що це дасть позитивний ефект щодо якості води і здоров’я дітей», - зазначив Сергій Моргунов. 
За його словами, проект буде реалізовано в 2 етапи, цьогоріч - у школах, на ці потреби буде виділено 2 млн 300 тис. грн. Наступного року аналогічними  водоочисними системами обладнанють ДНЗ.
Комплексна очистка води, яку планується запровадити, передбачає систему зворотного осмосу – це технологія очищення води, яка використовує напівпроникні мембрани. Основна ціль полягає у продавлюванні води під високим тиском через напівпроникну мембрану з метою усунути з води розчинені речовини, органіку, колоїдні частки і бактерії. Вода проходитиме 9 ступенів очистки з ультрафіолетовою лампою та мінералізатором. 
Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, більшість хвороб людини виникає саме від споживання неякісної води. Особливе значення якість води має для дитячого організму. У 98% українських шкіл та садочків сьогодні використовують хлоровану воду. Це найдешевший спосіб її знезараження. Але в результаті кип’ятіння хлорована вода втрачає чимало корисних речовин. Водночас, споживання води, яка підходить за своїм хімічним та бактеріологічним складом для дитячого організму, зменшує ризик низки хвороб: ацетону, вірусних інфекцій, захворювань суглобів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-