Історичні паралелі героїзму

Історичні паралелі героїзму

Укрінформ

У Національному музеї історії України 14 червня відбулась науково-практична конференція “Визвольні змагання українців у 1918 році та їх вплив на становлення української державності: історичні паралелі”.

Конференцію організовано громадською організацією «Спілка офіцерів України». У роботі конференції взяли участь представники органів влади, науковці,  курсанти військових навчальних закладів.

Під час роботи конференції були висвітлені питання з визначення значущих військово-політичних подій у 1918 році та їх значення для створення незалежності України, відновлення історичної правди про визвольні змагання 1917 – 1921 років та напрацювання рекомендацій до запровадження у військових колективах, подальша систематизація, упорядкування та популяризація  військових традицій.

Доповідачі, розповідаючи про події, які відбувались у 1918 році підкреслювали, що героїзм, самопожертва українців у боротьбі за незалежність притаманні й поколінню XXI ст. Саме це ми бачимо сьогодні, через століття після героїчного чину українських вояків. Захід спрямовано на духовне, національне військово-патріотичне та культурне виховання української молоді.

Участь у роботі конференції взяв головний спеціаліст Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Андрій Штефанюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-