На Миколаївщині завершився обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура»

На Миколаївщині завершився обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура»

Укрінформ

8 червня завершився обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що проходив на Миколаївщині за підтримки облдержадміністрації та обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Переможців гри привітав голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко: «Національне-патріотичне виховання – це фундамент та головна складова майбутнього нашої нації. Ми повинні знати і наших героїв, і тих людей, які об’єднавшись, згадуючи часи козацтва – робили все, щоб наша країна була жива. Дякую тим хлопцям, які виконують своє бойове завдання і звертаюсь ще раз до Неба – щоб ніколи в житті ви не почули постріли війни, щоб цього ні в якому разі не траплялося. Пам’ятайте, ми – українці! Ми вільна нація, ми сильна нація, ми непереможна нація! І я вірю у вас!».

Окрім медалей, кубків та грамот команди-переможці ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») отримали сертифікати на пневматичну зброю:

І місце – рій «Сокіл» м. Миколаєва

ІІ місце – рій «Мудрі сіроманці» Баштанської міської ради Баштанського району

ІІІ місце – рій «Бузькі силовики імені Анатолія Новицького» Новоодеського району.

Протягом п’яти насичених днів учасники брали участь у змаганнях зі стрільби і надання першої долікарської допомоги, туристсько-спортивній смузі перешкод та воєнізованій естафеті, організації рятувальних робіт на акваторії, перетягуванні канату та козацькому боулінгу, орієнтування в плавнях і козацькому рейді «Пластун», була  також цікава конкурсна програма. Спільно з Миколаївською обласною козацькою громадою проводилися змагання з козацько-спортивного багатоборства «Козацький вар». У рамках екскурсійної програми учасники «Джури» відвідали 299 бригаду тактичної авіації. До суддівства змагань були залучені учасники антитерористичної операції.

Загалом в обласному етапі гри взяли участь близько 250 чоловік із 19 команд від районів, міст, ОТГ, які є переможцями місцевих етапів гри.

Про це повідомив представник Служби Павло Саєнко 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-