Змагалися юні джури Кагарличчини

Змагалися юні джури Кагарличчини

Укрінформ
У місті Кагарлик на Київщині пройшов І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

6 червня на території міського стадіону відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що пройшов у рамках національно-патріотичної виховної роботи з дітьми та молоддю.

Організаторами заходу виступили відділ освіти Кагарлицької районної державної адміністрації спільно з Кагарлицьким районним центром дитячої та юнацької творчості.

Гра ставить за мету виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, формування у  дітей та підлітків навичок здорового способу життя. У змаганнях взяли участь 11 роїв (110 учнів) із загальноосвітніх навчальних закладів Кагарлицького району.

У відкритті І етапу гри «Сокіл» («Джура») взяли участь заступник голови Кагарлицької РДА Світлана Синюк, голова Кагарлицької райради Іван Семцов, Кагарлицький міський голова Олександр Панюта, начальник відділу освіти Надія Омельченко. Вони звернулися до учасників Гри з побажаннями бути відданими Батьківщині та українському народу, залучатися до відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей, власним прикладом надихати й долучатися до здорового способу життя, застосовувати набуті знання та навички лише у спортивних змаганнях.

Програма районного етапу гри передбачала проведення таких видів змагань: конкурс звітів «Добре діло», конкурс строю та пісні «Впоряд», творчо-мистецький звіт «Ватра», «Стрільба з пневматичної зброї», туристсько-спортивна «Смуга перешкод», надання першої долікарської допомоги «Рятівник», інтелектуальна гра-вікторина «Відун», конкурс «Топографія», козацька забава «Перетягування линви». Всі учасники гри продемонстрували добру підготовку, злагоджені командні дії, індивідуальні вміння.

Врешті, за сумою балів судді визначили найсильніших. У загальнокомандному підсумку третє місце посів рій «Покоління Z» ОЗНЗ Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ст.№3, друге місце завоював рій «Вільні люди» Мирівської ЗОШ І-ІІІ ст. Переможцем  І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») став рій «Нащадки козацького роду» Кагарлицького НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ліцей», виборовши перше загальнокомандне місце, який і представлятиме Кагарлицький район на ІІ обласному етапі військово-патріотичної гри «Джура».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-