Phoenix Contact провів конкурс інженерних проектів серед українських студентів

Phoenix Contact провів конкурс інженерних проектів серед українських студентів

Укрінформ

Українське дочірнє підприємство німецької компанії Phoenix Contact, одного з лідерів на світовому ринку інноваційних компонентів, систем і технічних рішень у галузі електротехніки, електроніки та засобів промислової автоматизації організував конкурс серед інженерних проектів студентів українських вищих навчальних закладів. У конкурсі взяли участь 10 команд, які представили свої інноваційні рішення в рамках презентації нових продуктів Phoenix Contact.

Конкурс Xplore New Automation Award, що проводиться раз на три роки, започаткував головний офіс німецької компанії Phoenix Contact і цього року він відзначає своє 20-річчя. Головна ціль міжнародного конкурсу – зібрати команди студентів з університетів усього світу і надати їм можливість представити свої інноваційні ідеї, які на практиці можуть допомогти вирішити актуальні проблеми сьогодення.

За умовами конкурсу, 100 найкращих ідей-учасників отримують обладнання Phoenix Contact на реалізацію проекту на суму 3000 євро. 25 найкращих із 100 обраних проектів їдуть презентувати свої проекти на фінал конкурсу в головний офіс компанії Phoenix Contact у м. Бад Пірмонт (Німеччина). Цього року до числа фіналістів конкурсу потрапило 2 українські команди. Загалом у сотню найкращих, які отримали грант на реалізацію, увійшли 10 українських проектів.

Українське дочірнє підприємство компанії Phoenix Contact зібрало усі українські команди та їх викладачів на повторний конкурс, щоб надати можливість талановитим студентам ще раз розповісти про свої проекти в рамках презентації новинок компанії. На презентації були присутні партнери та клієнти Phoenix Contact, які мали змогу оцінити ідеї та зацікавитись співпрацею чи допомогою у їх реалізації.

На сьогодні в українській вищій освіті існує проблема взаємозв’язку між університетами та підприємствами, які є потенційними працедавцями для нових фахівців. Компанія Phoenix Contact в Україні вирішила стати посередником, який поєднає партнерів, замовників та системних інтеграторів з майбутніми спеціалістами, які мають свої ідеї та бажання їх реалізувати.

«На даний момент на ринку праці сформувався величезний дисбаланс – між студентами, майбутніми фахівцями і роботодавцями немає комунікації. Я вважаю, що великі компанії єдині реальні посередники, які в силі змотивувати молодих спеціалістів залишитися в галузі і представити студентам справжніх роботодавців і перспективу» – розповів в рамках презентації Олександр Юрчак, генеральний директор Асоціації підприємств промислової автоматизації України (АППАУ).

Запрошені представники великих промислових компаній, виробництв та партнери Phoenix Contact виступили в якості журі, та обрали переможців у 3 номінаціях:

1) Найкращий інноваційний проект

2) Найкраща презентація проекту

3) Найкращий практичний проект в реалізації

Переможцем у перших двох номінаціях стала команда з університету «КПІ ім. Ігоря Сікорського» з проектом:

«Смарт-система збору та логістики сміття у місті». Проект націлений на збереження навколишнього середовища за рахунок автоматизації та енергоефективності.

У номінації найкращий практичний проект в реалізації – отримала перемогу команда «Besanabar» з проектом: «Інтерактивна система сповіщення служби екстреної допомоги про аварію».

Запрошені журі також відзначили цікавість проекту «ROAD SSL» команди з Донецького національного технічного університету, який передбачає перехід на енергоефективне смарт-освітлення на дорогах задля підвищення безпеки дорожнього руху. Студенти вірять, що їх проект конкурентоздатний та заслуговує на спонсорську підтримку. За їх словами, він вже викликав неабияку зацікавленість серед мерів різних міст та забудовників живих масивів.

Загалом у конкурсі взяли участь студенти вищих навчальних закладів з усієї України: КПІ ім. Ігоря Сікорського, Одеський Національний Політехнічний Університет, Криворізький Національний Університет, Харківський Національний Університет Радіоелектроніки та Донецький Національний Технічний Університет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-