Слухові апарати перевищили можливості людських вух

Слухові апарати перевищили можливості людських вух

Укрінформ

Людям зі втратою слуху обов'язково потрібно носити слухові апарати. Якщо цього вчасно не зробити, наші вуха втрачають можливість аналізувати звуки, що надходять, а мозок «забуває», що це і як звуки «виглядають». А якщо надіти апарат через деякий час після придбання глухоти, то на період адаптації буде потрібно дуже багато часу – звичайні звуки будуть для нього неприємними, незрозумілими, апарат буде заважати, а мова у галасливих умовах буде нерозбірливою.

Зараз сучасні прилади вже настільки мініатюрні, що ніхто й не здогадається, що у вашому вусі розміщено потужний електронний прилад для корекції слуху. Його можна носити як за вухом, так і ввівши глибоко в слуховий прохід.

Нові цифрові технології, які зараз використовуються для оброблення вхідних звукових сигналів, працюють зі швидкістю, що можна порівняти з потужними комп'ютерами. А деякі апарати працюють навіть краще самого вуха – чудово послаблюють гучні та підсилюють тихі звуки, спрямовані мікрофони безпомилково вибирають мову співрозмовника навіть серед гучного шуму, роблячи її максимально розбірливою. Причому це все відбувається автоматично – ніякої участі користувача не потрібно.

Слух потрібно виміряти

Перед прийняттям рішення про встановлення слухового апарату, потрібно пройти обов'язкову діагностику за допомогою висококласного обладнання. Порушення слухосприйняття визначаються такими методами:

·                    Аудіометрія. Найпростіше дослідження, яке визначає рівень втрати слуху. Застосовуються навушники, до яких подаються звуки різної гучності та частоти.

·                    Тимпанометрія. Досліджує рівень лабільності барабанної перетинки, визначає порушення та наявність рідини в середньому вусі.

·                    ОАЕ (отоакустична емісія). Досліджує функціональність равлика у внутрішньому вусі та стан волоскових мембран.

·                    Реєстрація слухових викликаних потенціалів мозку. В даному випадку методом подразнення слухових нервів визначається їх функціональність і можливість ураження слухових центрів ГМ.

Слух може знижуватися тривалий час, непомітно і поступово. Тому невелику діагностику ви можете проводити й самостійно. Для цього потрібно відповісти на декілька тестових запитань:

•                    Іноді Ви не чуєте стукіт у двері?

•                   Навколишні роблять вам зауваження щодо підвищеного тону голосу?

•                    Ви добре чуєте співрозмовника на вулиці?

•                    Рідні просять дивитися телевізор тихіше?

•                    Вам погано чути співрозмовника в телефонній розмові?

•                    Ви часто перепитуєте про сказане?

•                    Вам здається, що багато хто розмовляють невиразно?

Якщо хоч на одне питання ви відповіли позитивно – вам терміново пора до отоларинголога. Перевірити рівень слуху він зможе на огляді, а при необхідності направить до інших фахівців по слуху.

Центр слуху «Беттертон» надає професійну допомогу пацієнтам будь-якого віку, які зіткнулися з порушенням або втратою слуху та мовлення. Методи лікування, які ми використовуємо, за роки практики довели не тільки свою ефективність, але і максимальну безболісність і безпеку. Будь-які дослідження проводяться відповідно до міжнародних стандартів і правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-