На Вінниччині активно забезпечують житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа

На Вінниччині активно забезпечують житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа

Укрінформ

Сьогодні, 18 червня, у приміщенні обласної державної адміністрації відбулось засідання обласної комісії під керівництвом заступника голови ОДА Ігоря Івасюка щодо розподілу житла та приміщень для дітей-сиріт та осіб з їх числа.

Відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік», передбачено спрямування субвенції загального фонду державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Згідно з річним розписом асигнувань державного бюджету України поточного року, Вінницькій області надано субвенцію на суму 17 360 500 гривень на зазначені цілі.

Також 12 січня 2018 р. Президентом України був підписаний Указ «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа». З метою прийняття відповідних рішень щодо визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію, було прийнято розпорядження голови облдержадміністрації від 10.05.2018 р. №378 «Про обласну комісію з питань надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа».

Під час наради заступник голови обласної комісії Тетяна Дорош поінформувала про результати проведеної роботи, відповідно до яких, на розгляд обласної комісії було подано відповідні документи від Барської, Тростянецької, Оратівської, Гайсинської та Погребищенської райдержадміністрації та міськвиконкомів міських рад м. Вінниці та м. Могилева – Подільського.

Так, обласною комісією було розглянуто та погоджено пропозиції щодо купівлі на вторинному ринку двох приміщень для дитячих будинків сімейного типу, а саме: у м. Вінниці загальною площею 212 м2 (житлова площа – 108,8 м2) та у м.Погребищі загальною площею 212 м2 (житлова площа – 127,7 м2).

При купівлі будинків планується влаштування до 20 дітей.

Відповідно до результатів засідання, обласною комісією було погоджено пропозиції щодо купівлі власного житла дітям-сиротам та особам з їх числа від Барської (для 2 осіб), Гайсинської (для 1 особи-інваліда), Оратівської (для 1 особи), Тростянецької (для 2 осіб) райдержадміністрацій, Могилів-Подільської (для 1 особи) міської ради.

За словами Тетяни Дорош, дітям-сиротам та особам з їх числа передбачено придбання соціального або власного житла площею не менше 31,5 м2. У тих випадках, коли площа квартир перевищує допустиму норму (40 м2), наявні листи зазначених адміністрацій щодо сплати коштів із джерел, незаборонених законодавством, за надлишок житлової площі. Також розглянуто пропозицію від Вінницької міської ради на придбання житла для 10 осіб. За результатами засідання, Ігор Івасюк дав доручення міській комісії підготувати пропозиції щодо розподілу п’яти квартир для відповідної категорії осіб. Натомість, протягом десяти днів районам необхідно подати відповідні документи з пропозиціями щодо придбання житла та приміщень для дітей-сиріт та осіб з їх числа.

Загалом, на зазначені цілі планується розподіл 11 млн. грн.

Під час наради голова комісії Ігор Івасюк також повідомив, що минулого року вперше Урядом було прийнято рішення щодо надання коштів для придбання житла та приміщень для дітей-сиріт та осіб з їх числа. Зокрема, на Вінниччині було придбано 11 житлових об’єктів для надання соціального житла дітям-сиротам, а також дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа. Йдеться про житло у м. Вінниці, м. Могилеві-Подільському, Бершадському і Погребищенському районах, де було влаштовано 18 осіб. Крім цього, в Погребищенському районі було придбано один дитячий будинок сімейного типу, де виховуються ще 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На ці потреби було використано 7 млн. 904 тис. грн. субвенції з державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-