Альтернатива лазерному лікуванню ВМД

Альтернатива лазерному лікуванню ВМД

Укрінформ

Волога вікова макулярна дегенерація, або скорочено ВМД, вражає людей старше 55 років, в результаті чого прогресує сліпота. За частотою ВМД займає III місце в структурі очної патології в економічно розвинених країнах. Крім цієї проблеми існує сумна статистика погіршення зору.

Основна причина набряк макули (жовтої плями), який може мати судинний або діабетичний генез. Без лікування людина на ранніх стадіях втрачає чітке і кольорове сприйняття світу, обмежуються можливості читання, диференціації облич і кольорів, а пізні стадії захворювання, на жаль, призводять до сліпоти. Ось тут можна докладніше дізнатися, що пропонує сучасна медицина для вирішення проблеми.

Оскільки ВМД є складним захворюванням, після якого неможливо повністю відновити зір, дослідження спрямовані на зупинку прогресу симптоматики і часткове поліпшення зору. Методи, до яких звертаються сучасні офтальмологи, зводяться до фотокоагуляції, фотодинамічної терапії та ендовітреального введення інгібіторів VEGF-фактора. Закупорка кровоносних судин за допомогою лазера спрямована на наслідки ВМД і вважається дуже дорогою процедурою, яку треба проводити постійно.

Айлія: альтернатива лазерному впливу

Після появи на медичному ринку України інноваційного препарату Айлія фахівці дійшли висновку, що за впливом на уражені очі аналогів не існує. Багато пацієнтів, які страждають ВМД, чули, що Айлія укол в око, що запобігає патологічному росту судин в сітківці та зупиняє випіт рідини й крові. Айлія в офтальмології стала справжнім порятунком для людей з погіршенням зором.

Ліки реалізуються за рецептом. У їх складі афліберсепт, активна речовина з групи рекомбінаторних протеїнів. Вона зупиняє вироблення аномального білка, розчиняє тендітні судини, щоб рідина з них більше не потрапляла під сітківку. Ін'єкція здійснюється в склоподібне тіло хірургом, у стерильних умовах. Після введення препарат повільно інтегрується в системний кровотік, не впливаючи на нього завдяки мінімальній концентрації у плазмі.

Статистика негативних реакцій

  • Незалежні дослідження за участю 2412 чоловік продемонстрували досить хорошу переносимість, зафіксовані ефекти короткочасного підвищення внутрішньоочного тиску у менш ніж одного з тисячі пацієнтів.

  • Процедура проводиться під місцевим наркозом.

  • Стерильні умови мінімізують інфікування очей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-