На Вінниччині 16 родин отримали квартири за державними та місцевими житловими програмами

На Вінниччині 16 родин отримали квартири за державними та місцевими житловими програмами

Укрінформ
На Вінниччині 16 родин отримали квартири у новобудові, спорудженій за державними та місцевими житловими програмами. Днями  відбулося урочисте введення в експлуатацію житлового будинку по вул. Степана Тимошенка, що у Вінниці (забудовник – ТОВ «БМУ-2-ЛТД»), спорудженого із залученням державних та місцевих житлових програм.

Будівництво зазначеного об’єкта тривало майже 2 роки.

Привітати власників нових квартир із новосіллям завітали заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, голова правління державної спеціальної фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний, завідувач сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Олег Дмитрійчук, директор Департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян,   керівник будівельно-монтажного управління ТОВ «БМУ – 2 – ЛТД» Юрій Диненберг.
Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Андрій Гижко зазначив: «Шановні вінничани, майбутні мешканці цього чудового будинку. Майбутні, оскільки попереду ще копіткі місяці ремонтних робіт. На сьогодні найважливішим досягненням є відновлення довіри громадян до держави і держави до громадян. На цьому будівництві реалізовано питання щодо кредитування з боку держави, адже на сьогодні 16 сімей скористалися рядом державних комплексних програм за підтримки державного та обласного бюджету. Також, відповідно до програми «Доступне житло», передбачено зменшення відсотків по кредитуванню для тих сімей, у яких збільшується кількість дітей.  Тож нехай у цьому будинку завжди лунає дзвінкий дитячий сміх, панує тільки щастя, мир і любов. Зі святом усіх вас, вінничани». 

За словами першого заступника голови ОДА, на сьогодні, з шести учасників АТО,  які отримали квартири у новобудові, четверо продовжують нести військову службу. Відповідно до програм для учасників антитерористичної операції, державне фінансування, насамперед, спрямоване на підтримку сімей загиблих учасників АТО та інвалідів І – ІІ групи. Протягом останніх 2,5 років на Вінниччині вже 90 сімей отримали власне житло. Крім цього, Урядом була передбачена спрощена процедура отримання житла для учасників АТО.

Під час урочистостей голова правління державної спеціальної фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний зауважив: «Мені надзвичайно приємно бути присутнім тут, адже саме на таких заходах ми бачимо результати нашої роботи, усмішки новоселів. На сьогодні забезпечення житлом молоді, учасників АТО та інших категорій населення є першочерговим пріоритетом для держави. Нині багато наших співвітчизників, переважно молодих громадян, шукають кращої долі за кордоном. У нас чудова держава, чудові люди і забезпечення базових прав громадянина, зокрема, права на житло, також є одним із найважливіших. Дуже приємно, що напередодні Дня захисту дітей ми бачимо багато діток на цьому урочистому заході.  Минулого року було прийнято комплексну обласну програму «Доступне житло». Дуже приємно, що з 16 сімей, які отримали квартири у новобудові, є 6 учасників бойових дій на Сході України. Низький уклін вам, шановні учасники АТО. Нехай у цьому будинку завжди лунає дитячий сміх та буде дружнє життя».  

Також Сергій Комнатний запевнив про подальшу співпрацю установи з місцевими органами влади щодо забезпечення власним житлом мешканців м. Вінниці та Вінницької області шляхом реалізації механізмів пільгового довготермінового кредитування на будівництво і придбання житла.
Під час урочистого заходу родинам було вручено технічні паспорти та ключі від квартир.
У десятиповерховій будівлі розташовано 90 квартир (50 – однокімнатних, 40 – двокімнатних середньою площею 53 м2 та 69 м2 відповідно). Квартири сучасного планування у стані повної будівельної готовності. У приміщеннях засклені балкони, наявні системи водопостачання і водовідведення, а також система індивідуального опалення з надійними та економними газовими котлами. Зовні будинок утеплено за технологією німецької системи «Бауміт».
Також у квартирах проведено електропроводку, встановлено вимикачі та розетки, домофонну систему контролю доступу до під’їзду та системи обліку спожитої електроенергії, газу та води.
У будинку встановлено сучасні ліфти фірми «ХАС» з частотними двигунами, які мають автономну систему живлення, що дає можливість виконувати функції за відсутності електроенергії в мережі.
На прибудинковій території є дитячий і спортивний майданчики, місця для відпочинку дорослих, паркувальні майданчики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-