Вінницька міськрада спілкуватиметься з городянами онлайн за допомогою «Інформера»

Вінницька міськрада спілкуватиметься з городянами онлайн за допомогою «Інформера»

Укрінформ
 У Вінниці презентували безкоштовний мобільний додаток «Інформер». 
Завантаживши його, вінничани зможуть отримувати розсилку з важливою інформацією, наприклад,  про перекриття руху чи відключення світла. Кожен обирає для себе ту сферу, з якої хоче отримувати найсвіжіші новини, будь то економіка чи дозвілля. Також, завдяки «Інформеру», користувач зможе зателефонувати на «Цілодобову варту», залишити звернення на «Мапі звернень», взяти участь у опитуваннях, а значить - поступово змінювати своє місто на краще.
У сучасному світі мобільний телефон разом з інтернет-можливостями є невід’ємною частиною життя кожної людини. Завдяки цьому пристрою ми отримуємо найсвіжіші новини, спілкуємося, маємо швидкий зв’язок та змогу оперативно вирішувати різні питання. Враховуючи це, для покращення комунікації міської ради з громадянами Вінниці був створений мобільний додаток під назвою «Інформер». 
Створення додатку профінансувала програма «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), яка фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа.
«Цим додатком ми хочемо допомогти вінничанам ефективніше використовувати свій час, щоб вони знали, де і коли відбуватиметься перекриття руху, щоб спланувати вій маршрут, або де і коли буде відключення води тощо. Важливо, щоб люди завчасно отримували цю інформацію. Крім того, кожен може визначити, які саме новини він хоче отримувати. Наприклад, хтось цікавиться спортом, він отримуватиме інформацію саме на цю тему», – каже директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко.
Цей сервіс інформує вінничан про події, які невдовзі відбудуться. Користуючись додатком, людина отримує достовірну інформацію, точні посилання, миттєві повідомлення, відомості про події, які цікавлять саме її.
«Ідея додатку полягає в тому, щоб люди могли отримувати відповіді до того, як у них виникають запитання. Ми хочемо інформувати людей адресно, наприклад, знаючи, що вінничанин проживає по певній вулиці, ми інформуватимемо його щодо графіку планових ремонтних робіт саме в цьому районі. Це ж саме стосується екстрених відключень електрики, відновлення водо- та електропостачання», – зазначив регіональний координатор програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) Віктор Маценко.
«Інформер» є абсолютно безкоштовним у використанні. Скачати(https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vinnitsya.informer) на свій телефон додаток можуть усі власники смартфонів систем iOS та Андроїд, які мають можливість підключитись до Інтернету та доступу до AppStore або PlayMarket. 
Після завантаження «Інформеру» та успішної реєстрації користувач отримує персональний кабінет і має змогу обрати категорії, які будуть  цікаві саме для нього (спорт, бізнес, економіка, туризм, освіта, транспорт, дозвілля, ЖКГ, будівництво, здоров’я, афіша та інше).
Також у цьому додатку є розсилка, яка приходить щоденно на телефон. Це – важлива інформація для мешканців міста, наприклад, про перекриття руху, планові та аварійні відключення газо- , водо- ,електропостачання, при необхідності надходять миттєві SOS-повідомлення. 
На сьогоднішній день мобільний додаток вже успішно працює, відображає новини і актуальну інформацію для громадян. Функціонують та поступово вдосконалюються сервіси сповіщень загального та адресного формату. У першочергових планах розвитку сервісу передбачена додаткова модернізація, доопрацювання окремих позицій, серед яких вдосконалення можливостей особистого кабінету, впровадження інтерактивних карт щодо транспорту тощо. 
В довгостроковій перспективі у «Інформері» створюватиметься додатковий функціонал для мешканців та гостей міста з метою забезпечення максимальної користі та зручності додатку для громадян. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-