Як пройти співбесіду у великій IT-компанії?

Як пройти співбесіду у великій IT-компанії?

Укрінформ

Сьогодні IT-сфера б’є всі рекорди по затребуваності серед сучасної молоді. І таке положення справ цілком зрозуміле, адже професія програміста гарантує високі заробітки, якими не може похизуватися майже жодна інша область в Україні та світі.

Та, щоб отримати гарну посаду у великій вітчизняній чи іноземній IT-компанії, доведеться пройти серйозну співбесіду, до якої програмісти початківці часто бувають не готові. Ми познайомимо вас з особливостями  інтерв’ю, які використовують IT-гіганти для підбору кваліфікованого персоналу.

Основні етапи співбесіди

Неважливо, на яку посаду ви претендуєте, devops engineer чи java developer, вам доведеться пройти декілька етапів співбесіди. Найчастіше – це бесіда з рекрутером, технічне тестування та практичне завдання. Дуже важливо розуміти, що під час інтерв’ю будуть оцінювати не тільки ваш рівень знань в програмуванні, а ще й вміння мислити.

Найпоширеніший приклад працевлаштування, коли кандидату на IT-вакансію пропонують вирішити задачу з багатьма числовими значеннями. Насправді від здобувачів не чекають математичного рішення, до якого звертаються більше 60% програмістів. Необхідно лише написати програму, яка допоможе її розв’язати. І таких завдань на мислення може бути декілька.

Окрім  професійних знань та вмінь, кожна велика IT-компанія обов’язково тестує здобувача для виявлення його психологічних якостей та життєвих поглядів. У даному контексті важливими є:

  • рівень ініціативності;
  • уміння працювати в команді;
  • інтерес до нових знань та навичок;
  • комунікативність.

Вам можуть поставити питання, наприклад,  щодо власного бачення себе через 10 років чи очікувань щодо робочого розпорядку. Головне, при відповідях не знітитися та відстояти власну точку зору. Деякі питання можуть здаватися досить провокативними, але основна їх ціль – перевірити вашу поведінку у стресових умовах.

Спеціалісти, що вдало пройшли подібні співбесіди, рекомендують ретельно до них готуватися. І шанс на успіх часто залежить від правильного психологічного настрою. Тож не зайвим буде читання літератури на тему працевлаштування.

Головне – буди впевненим у своїх силах, що підкріплені професіональними уміннями в області програмування. Якщо ж ви відчуваєте деякі пробіли в знаннях, варто заповнити їх, а вже потім збиратися на співбесіду до великої IT-компанії. Хай вам щастить!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-