У чому ризики оформлення онлайн-кредитів?

У чому ризики оформлення онлайн-кредитів?

Укрінформ

Можливість оформлення кредиту через інтернет оцінили вже тисячі українців. Такий підхід підвищує якість життя, коли не потрібно проходити тривалу процедуру перевірки і збору документів, як у банку. Але саме заявки онлайн вимагають від людини підвищеної уваги, щоб захистити себе від можливого шахрайства.

Нагальні проблеми кредитування онлайн

Коли необхідна невелика сума в борг, кредит на карту з легкістю вирішує це питання. Розглянемо, які неприємності можуть з'явитися у людини, якщо вона відправляє заявку через обслуговуючі сервіси в мережі:

Додаткові витрати

До них відносять страхові премії і додаткові комісії. Про них рідко пишуть на сайті чи в документах, маючи на увазі, що це інформація «за замовчуванням».

Зміна умов позики

Зміна параметрів кредиту в односторонньому порядку є відвертим шахрайством кредитних організацій, які можуть зробити це в будь-який момент оплати позики.

Відсутність грошей на рахунку

Суть у тому, що компанія може просто не переказати кошти на рахунок, а платити все одно доведеться, тому що угода вже підписана.

Несанкціоновані прострочення

Оплата позик проводиться через банки та інші посередницькі установи. Тому варто розраховувати на 3-5 днів пересилання грошей. В іншому випадку кожен платіж буде приходити із запізненням, а це додаткові штрафи, розмір яких іноді вищий за сам щомісячний платіж.

Розголошення особистих даних

Частина недобросовісних організацій може передати дані третім фірмам, які після будуть слати платнику СПАМ-розсилки та інші непотрібні оповіщення.

Але найголовніша проблема — передача персональної інформації клієнта шахраям. Зловмисники можуть підробити сайт популярного МФО і перехопити дані карти і паспорта людини. Важливо перевірити до заповнення заявки правильне найменування сайту, наявність Green Bar і підключення SSL-сертифіката, який відповідає за шифровку інформації. І не слід поспішати вводити свої дані на ресурсі, на який перейшли з листа по e-mail.

Важливо запам'ятати, що компанії не мають права запитувати логіни і паролі електронних гаманців, CVC2-код на зворотному боці пластикової картки, слово-пароль на неї та інші речі. Гроші можна отримати і без цього.

Звертайте увагу на вибір кредитної організації. Солідне підприємство повинно мати діючий колл-центр, свій сайт. Компанії, що бажають просто заробити і піти з ринку, не стануть витрачати особисті кошти на інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-