Фахівці розповіли, як знайти домробітницю

Фахівці розповіли, як знайти домробітницю

PR
Укрінформ

Без хорошої помічниці вести господарство в сучасному світі досить непросто. Чимдалі зростає ритм життя (особливо в столиці), не дозволяючи зробити перерву і приділити увагу родині і відпочинку. Саме тому професійна домробітниця в Києві стала просто необхідністю.

Про що говорить статистика

Згідно з даними столичного центру зайнятості, попит на вакансію домогосподарки стає дедалі більшим, а середня заробітна плата коливається від 14000 до 16000 гривень. Поєднання ж посади няня-домрабітниця оплачується ще вище - порядка 25000 гривень.

Але все ж вартість послуг домробітниці досить індивідуальна. Вона залежить від графіка роботи, кількості обовязків, досвіду, професійних навичок та інших факторів.

Які ризики підстерігають наймачів

Досить непогана зарплата і не особливо складні умови роботи породили масу пропозицій на ринку праці. Однак, це ж викликає і масу складнощів. Адже знайти дійсно хорошу помічницю серед розмаїття вакансій дуже складно, та й ризики від найму чужої людини нікуди не поділися.

Менеджери агентства з підбору домашнього персоналу «Алада» розповіли про можливі проблеми, повязаних з найманим персоналом.

  1. Крадіжка - сюди відноситься не тільки крадіжка цінних речей, а й приховування здачі, заміна дорогого товару на більш дешевий аналог, завищення цін на продукти і навіть наведення на квартиру під час відсутності господарів.
  2. Псування майна - не кожна домробітниця може знати, як правильно користуватися дорогою технікою або доглядати за антикварними меблями. Збиток не змусить себе чекати. Тому необхідно провести детальний інструктаж, що, де і як необхідно робити і які елементи для цього використовувати. А якщо вартість зіпсованих речей ще й буде відніматися із зарплати (про це потрібно заздалегідь попередити), то свідомість домашнього персоналу значно зросте.
  3. Флірт - дорослий син або чоловік цілком може привернути увагу мисливець за заможними чоловіками, які для досягнення своєї мети з легкістю йдуть в домробітниці. Таких дамочок дуже легко вирахувати за штучною засмагою білосніжною посмішкою і томним «Алло!» в телефонній трубці.
  4. Різні погляди на ведення господарства - гіпертрофовану ощадливість, фанатичну пристрасть до чистоти або будь-які інші специфічні особливості досить складно виявити заздалегідь. Не варто намагатися переробити людину, краще відразу підшукати їй заміну.
  5. Балакучість - прийшовши додому з роботи хочеться розслабитися і відпочити, а не вислухати розлогу розповідь про всіх домочадців помічниці у всіх подробицях. Та й дізнаватися від сусідів подробиці свого особистого життя теж не особливо приємно. Тому краще заздалегідь встановити дистанцію з персоналом і попередити про покарання за плітки.

Директор «Алади» помітила, що в їхній агенції при виборі домробітниці враховуються всі можливі ризики; рекомендовані люди ретельно перевіряються і підбираються за індивідуальними запитами клієнта.

Поради щодо вибору домашнього персоналу

Фахівці агентства радять своїм клієнтам при виборі домробітниці та встановленні відносин з нею дотримуватися кількох простих правил:

  1. Перед зверненням в агентство, подумайте, якою ви хочете бачити свою домробітницю? Варто приділити увагу рисам характеру, які ви не приймаєте (наприклад, зайва балакучість), віку претенденток, зовнішньому виглядому, досвіду.
  2. На співбесіді узгодьте всі необхідні деталі: від часу приходу до оплати лікарняних.
  3. Чітко обумовлюйте всі обовязки працівника, аж до дрібниць.
  4. Не робіть з домробітниці подругу.
  5. Якщо вам щось не сподобалося, не тримайте це в собі, зробіть зауваження, розкажіть, як потрібно робити правильно.

Довідка про компанію:

«Алада» - агентство з підбору домашнього персоналу в Києві. Подивитися категорії персоналу, з якими працює компанія, можна на сайті http://alada.com.ua, а відвідати її офіс - за адресою: Київ, вул Євгена Сверстюка, 19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-