Вибір фотографа – поради від весільного порталу Girko.net

Вибір фотографа – поради від весільного порталу Girko.net

Укрінформ

Всім закоханим хочеться зберегти приємні спогади з дня весілля. Навіть найяскравіші враження з часом стираються, тому так важливі хороші фотографії. Зворушливий момент обміну кільцями, радість батьків, щирі вітання друзів – такі знімки будуть нагадувати про щасливу подію через багато років. Щоб отримати все це, потрібно правильно вибрати фотографа.

Де знайти відповідного фахівця

Варіантів для пошуку багато, зокрема, можна розпитати своїх знайомих, чи немає у них когось на прикметі. Однак щасливі збіги не дуже часто стаютьсяі ймовірність того, що один з друзів знайде вам гарного майстра, невелика. Тому шукати потрібного фахівця легше на спеціальних сайтах, де ви побачите різні роботи і отримаєте широке уявлення про пропозиції ринку. Відсортувавши кандидатів по місту, ви легко знайдете весільних фотографів в Харкові, Києві, Одесі чи в будь-якому іншому куточку країни.

Головні критерії відбору

Щоб результат вас не розчарував, слід відповідально поставитися до вибору фахівця. Ось головні пункти, які варто враховувати.

  1. Стильроботи. Якщо ви хочете отримати живі, яскраві і милі кадри – неварто наймати людину, яка робить виключно постановочні знімки. Навіть якщо фотографії високої якості, головне – щоб вам подобалася задумка і подача. Перегляньте роботи фотографів, і співпрацюйте з тими, чиє бачення збігається з вашим.
  2. Портфоліо. Природно, в ньому будуть зібрані найбільш вдалі кадри, а ті, що невийшли, вам не покажуть. Але на весіллі важливий кожен момент, тому потрібно розуміти, як людина буде справлятися протягом усього торжества, і якого рівня буде основна масса знімків. Попросіть надати матеріали одного заходу цілком, щоб адекватно оцінити професіоналізм кандидата. Пам'ятайте, що на хороших фотографіях не повинно бути невдалих ракурсів, зміщення лінії горизонту і надмірної обробки.
  3. Психологічний комфорт. Тут мається на увазі адекватність людини і емоційна сумісність з нею. По-перше, поспостерігайте за поведінкою кандидата. Якщо він почне з ходу нав'язувати ідеї, занадто активно говорити про свої достоїнства і критикувати конкурентів, краще відмовтеся від нього напочатковому етапі. А по-друге, оцініть, наскільки легко і спокійно вам працювати з фотографом. Якщо в його присутності ви постійно напружені, знімки будуть неприродними.

Коли виз найдете підходящого майстра, забронюйте дату і обговоріть дрібні деталі – кількість фотографій, скільки часу це займе і інше. На цьому основний етап роботи з фахівцем закінчується, далі – спільний процесс створення яскравих кадрів.

Весільний портал https://girko.net/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-