В Ашхабаді запустили третю фазу проекту ООН на підтримку Спільного плану дій для Центральної Азії

В Ашхабаді запустили третю фазу проекту ООН на підтримку Спільного плану дій для Центральної Азії

Укрінформ

30 квітня 2018 р. в Ашхабаді відбулася Нарада високого рівня на тему «На шляху до комплексної реалізації Глобальної Контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії», а також була запущена третя фаза спільного проекту на підтримку Спільного плану дій для Центральної Азії (СПД), повідомляє прес-служба МЗС Туркменістану.

Даний захід було організовано Міністерством закордонних справ Туркменістану та Регіональним центром ООН з превентивної дипломатії для Центральної Азії (РЦПДЦА), за участі Заступника Генерального секретаря ООН, Голови Контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова, Спецпредставника Генерального Секретаря ООН з Центральної Азії, Голови Регіонального Центру ООН з превентивної дипломатії для Центральної Азії Наталії Герман, заступників міністрів закордонних справ держав Центральної Азії, а також відповідних регіональних структур ООН.

Як відомо, перша і друга фази проекту були здійснені в період 2010-2017 рр. і присвячені розгляду чотирьох основних напрямків Глобальної стратегії для складання рекомендацій з розробки СПД, який є першим у своєму роді і був прийнятий в Ашхабаді в грудні 2011 року.

У перспективі очікується, що нова фаза спільної регіональної контртерористичної ініціативи РЦПДЦА і КТЦООН під назвою «На шляху до комплексної реалізації Глобальної Контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії» буде спрямована на подальше зміцнення потенціалу країн Центральної Азії у сфері боротьби з тероризмом та запобігання насильницькому екстремізму на стратегічній основі.

Виступаючи на нараді, пан Воронков зазначив, що основні заходи проекту включатимуть надання цілеспрямованої підтримки в розробці національних та регіональних стратегій у боротьбі з тероризмом та запобіганню насильницькому екстремізму, подальшому зміцненню потенціалу країн Центральної Азії в пріоритетних сферах, визначених у СПД для Центральної Азії та сприянню обміну передовим досвідом в регіоні і за його межами.

Виступаючи на зустрічі заступник міністра закордонних справ Туркменістану С.Г. Бердимухамедов, заявив про подальшу готовність Туркменістану запропонувати співпрацю з КТЦООН з реалізації Ашгабатського плану дій Контртерористичної стратегії ООН. В даному контексті туркменська сторона виступила з назкою конкретних пропозицій у цьому напрямку з використанням РЦПДЦА.

У свою чергу, пані Герман зазначила, що у відповідності зі своїм мандатом в області регіональної та превентивної дипломатії, РЦПДЦА здійснюватиме спільну реалізацію цієї ініціативи, і сприятиме регіональному і прикордонному співробітництву у сфері запобігання насильницькому екстремізму та боротьбі з тероризмом в координації з іншими регіональними партнерами, що діють в цій області в Центральній Азії.

На завершення форуму було прийнято Заяву за підсумками Наради високого рівня «На шляху до комплексної реалізації Глобальної Контртерористичної Стратегії ООН в Центральній Азії».

По закінченні наради в будівлі МЗС Туркменістану відбулася прес-конференція для журналістів зарубіжних ЗМІ, акредитованих в Ашхабаді і представників національних засобів масової інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-