Заправка картриджів: за що платять сервіс-центрам?

Заправка картриджів: за що платять сервіс-центрам?

Укрінформ

Ресурс принтера далекий від нескінченного. Заправка картриджів часто розглядається як розумна альтернатива купівлі нових, але і тут доводиться вибирати з декількох варіантів. Заправити самому? Звернутися в сервіс? А якщо картридж не «оригінальний», його зможуть заправити? Спробуємо розглянути всі ці питання.

Самостійна заправка картриджів може здатися простою справою, але це не так. Наприклад, для струменевого принтера цілком можна придбати набір для самостійної заправки, а потім зіткнутися з проблемами, якщо процес передбачає механічний розтин корпусу картриджа (адже виробники не передбачали його повторну заправку взагалі). При достатньому умінні цілком можливо мінімізувати шанси поломки, але якщо ви робите це вперше — приготуйтеся до покупки нового «розхідника». Або як мінімум до вологого прибирання, з огляду на, що деякі типи чорнила можуть бути ще й токсичними.

Звичайно, якщо принтер перебуває вдома і немає необхідності термінового друку, то можна з заправкою почекати, але тут криється інша проблема. Струменеві принтери, які витратили запас чорнила, можуть пересихати, як і залишки чорнила в принтері. Іноді ці залишки дуже складно видалити без допомоги майстра і знань специфіки тієї чи іншої моделі принтера.

Якщо картридж був заправлений з порушенням процедури, він може вийти з ладу в будь-який момент, або призвести до поломки принтера. У такий спосіб можна втратити шанс заощадити, але ще і понести набагато більші витрати, вже на ремонт техніки. Ситуація тільки ускладнюється, якщо принтер — лазерний. Заправка тонера в нього технічно неможлива без спеціальних навичок і устаткування, тому шанс поломки — дуже високий.

Таким чином, обслуговування в сервіс-центрі хоч і потребує фінансових вкладень, однак забезпечить необхідний результат більш надійним способом, ніж самостійні спроби заправити картридж. Це обійдеться явно дешевше покупки навіть за «сумісний» картридж, не кажучи вже про потенційно можливий ремонт принтера.

Питання вибору сервіс-центру також досить важливе, адже потрібні послуги професіоналів, і не за всі гроші світу. Серед київських сервіс-центрів, що надають такі послуги, можна звернути увагу на компанію «Регул-техно», яка також проводить ремонт комп'ютерів будь-якої складності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-