Нові виклики для «Манчестер Юнайтед»

Нові виклики для «Манчестер Юнайтед»

Укрінформ

«Манчестер Юнайтед» — найтитулованіший англійський клуб. Однак із відходом з тренерського містка сера Алекса Фергюсона він переживає не найкращі часи. Кілька сезонів клуб був на других ролях в англійській першості і лише Жозе Моуріньо повернув їм чемпіонський стиль гри.

 В останній раз чемпіонами «червоні дияволи» ставали ще в 2013 році. З тих пір в їхній грі настав помітний спад. Особливо помітно це було в матчах з конкурентами. Протягом 2014-2017 років «Юнайтед» не піднімалися вище 4 місця в турнірній таблиці АПЛ, що, звичайно, не відповідає амбіціям такого клубу.

Стратегічно вірним кроком керівництва було запрошення на посаду головного тренера Жозе Моуріньо, який раніше був рульовим Челсі. У перший сезон португальця команда зуміла виграти:

  • Суперкубок Англії;
  • Кубок ліги;
  • Лігу Європи.

 Остання перемога була особливо цінна, адже завдяки їй Манчестер Юнайтед зумів вийти у груповий етап Ліги Чемпіонів.

Сезон 2017/18

Перед початком поточного сезону команду покинув багаторічний лідер і капітан Уейн Руні, ветеран вирушив догравати в рідній «Евертон», а натомість прийшов бельгійський бомбардир Ромелу Лукаку. Він швидко почав виправдовувати вкладені кошти і вже встиг забити більше 20 голів у поточному розіграші.

 На початку нового сезону АПЛ «МЮ» намагався скласти конкуренцію сусідам з «Сіті», але це виявилося безуспішним, підопічні Гвардіоли впевнено відривалися. Особливо болючою для команди була домашня поразка у грі з принциповим суперником. Втім, «червоні дияволи» зуміли гідно відповісти і обіграли «городян» на їхньому полі з рахунком 2:3, хоча після першого тайму програвали з рахунком 2:0. Таким чином, вони позбавили «Сіті» можливості відсвяткувати чемпіонство в очному протистоянні.

 Зараз для «Юнайтед» головне — зберегти другу сходинку в Прем'єр лізі і постаратися виграти Кубок Англії. Команда вже зараз знаходиться на стадії півфіналу розіграшу і їй цілком під силу поборотися за престижний трофей. У Лізі чемпіонів, на жаль, здобути слави не вдалося, адже виліт відбувся вже на стадії 1/8 фіналу. Удвічі прикро, що програли підопічні Моуріньо не кому-небудь із грандів, а «Севільї», яка вже точно не виглядає сильнішою на їх фоні.

 Втім, завдяки грамотній трансферній політиці і прогресу молодих талантів клубу вдається домагатися поставлених завдань і ставити перед собою найвищі цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-