На Вінниччині керівництво області долучилось до весняної посадки лісу

На Вінниччині керівництво області долучилось до весняної посадки лісу

Укрінформ
В рамках акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зі своїми заступниками, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, членами учнівських лісництв «Екодім» та «Зелений світ», лісівниками та журналістами взяли участь у створені молодих насаджень на лісовій ділянці Демидівського лісництва ДП «Вінницький лісгосп».
Голова облдержадміністрації Валерій  Коровій, заначив, що створення лісів – це нелегка, благородна й потрібна справа, тому така співпраця з лісівниками буде продовжуватися. 
«Україні потрібні нові ліси, бо маємо думати про майбутні покоління, про державу через 50-100 років, про здоров’я нації. Створюючи їх ми утверджуємо життя, зміцнюємо свою державу. А сьогоднішня посадка лісу дасть кожному зрозуміти, наскільки важкою і важливою є праця лісівника, наскільки стратегічно діють лісівники, вирощуючи ліси майбутнього», - наголосив Валерій Коровій. 

Він також відзначив, що такими важливими спільними акціями загострюється увага громадськості до проблеми охорони й захисту лісу. 

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар наголосив на плідній співпраці облдержадміністрації, обласної ради, керівників області та районів, подякував за активну участь в акції, підтримку лісівників, за сприяння в питаннях заліснення області.  За його словами, цьогоріч буде створено 150 га захисних насаджень. Держпідприємства лісового господарства області в умовах надзвичайно стрімкої й гарячої весни успішно завершують весняні лісокультурні роботи. Водночас, актуальними на сьогодні залишаються питання збільшення обсягів виділення земельних ділянок під заліснення, спрощення процедури відведення земельних ділянок під заліснення, виготовлення правовстановлюючих документів на передану землю, виділення коштів з місцевих бюджетів для заліснення територій, придбання нової техніки для проведення лісогосподарських робіт.

Наразі лісистість Вінницької області складає 13,8% і площа лісів у регіоні постійно зростає; 70% цих насаджень створені руками людей. Щоб довести лісистість до оптимальних 15%, потрібно ще створити не менше 30 тис. га нових лісів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-