ПОСТАНОВА Верховної Ради України

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Укрінформ
Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв’язку з підготовкою незаконних виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі

Верховна Рада України постановляє:

1. Визнати, що намір органів влади Російської Федерації та окупаційної адміністрації незаконно провести 18 березня 2018 року вибори Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі - є грубим порушенням Конституції та законів України, загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, у тому числі Статуту Організації Об’єднаних Націй, Заключного акта Наради з безпеки і співробітництва в Європі (Гельсінський заключний акт), Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештський меморандум), Резолюції Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй "Територіальна цілісність України" № 68/262, ухваленої 27 березня 2014 року на 68-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, інших міжнародно-правових актів, а також низки міжнародних договорів, сторонами яких є Україна та Російська Федерація.

2. Схвалити Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв’язку з підготовкою незаконних виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (додaється).

3. Доручити Міністерству закордонних справ України невідкладно направити текст Звернення до Ради Безпеки і Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, міжнародних організацій, парламентських асамблей, парламентів та урядів держав - членів Організації Об’єднаних Націй.

4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради

        України                                                                А.ПАРУБІЙ

         м. Київ 

1 березня 2018 року 

     № 2310-VIII

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-